(©MN Press)
(©MN Press)

Matić pred kraj Čukine evropske misije: Bilo je lepo, voleo bih da je trajalo

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.12.23. | 19:28

„I da smo uzeli neki bod“, priznaje trener Čukaričkog

Za fudbalere Čukaričkog u četvrtak veče u Belgiji se završava evropska misija za ovu sezonu. Najduža je u istoriji kluba, jer nikada do sada Brđani nisu bili akteri grupne faze nekog međunarodnog kupa.

Ipak, utisak je da se više od Čukaričkog očekivalo, bar malo više, jer posle pet kola nema nijedan osvojen bod u Ligi konferencije. I teško je očekivati da može da dođe do njega protiv Genka na strani.

Izabrane vesti

Priznaje trener Čuke Igor Matić da mu je žao što će se sutra veče sve završiti.

Lepo iskustvo za klub, mene kao trenera, igrače. Velika škola. Kad vidim protiv kakvih smo ekipa igrali, trenera, igrača, mislim da je to top nivo. Voleo bih da je to trajalo, da smo osvojili neke bodove. Opet, ovo je naša tek prva godina u grupnoj fazi, skupljali smo iskustvo, nadam se, ako dođemo do Evrope i sledeće godine, da ćemo ostaviti mnogo bolji utasak. Postoji samo lekcija, ne i poraz. Žal ostaje, svakako“, priznao je Matić.

Za kraj – Genk. U prvoj utakmici u Leskovcu, gde je Čukarički bio domaćin, Belgijanci su glatko slavili sa 2:0.

„Nova utakmica i izazov za nas, protiv kvalitetne ekipe Genka. Znamo da su pobedili u poslednjoj prvenstvenoj utakmici. Pun repsekt prema njima, favoriti su u ovom meču. Sa druge strane igramo i mi dobro, imamo samopouzdanje. Izvukli smo pouke iz prethdonih mečeva. Ovo jeste poslednja utakmica u Evropi, ali mislim da smo u one dve u Leskovcu bili dobri, izostao je samo rezultat“.

Matić neće biti sutra veče na klupi Brđana, jer je posle meča sa Ferencvarošem u prošlom kolu dobio crveni karton zbog protesta.

„Biće mi svakako neobično. Pravila su takva da tokom utakmice nema komunikacije sa stručnim štabom, a imam poverenja u moje saradnike. Utakmicu smo spremali dva dana. Verujem da će biti kao da sam dole. Možda sam i ja burno reagovao u Leskovcu. Ne bi trebalo da bude nekih nepoznanica, jer smo se sve dogovorili“.

Ni ovog puta Čukarički ne može da računa na najjači sastav.

„Svaku utakmicu imamo kadrovskih problem, a zaista ne znam ni kada smo bili u punom sastavu. Došli smo bez šest standardnih igrača, protiv Fjornetine nismo imali sedam. Ostali smo sa mladim centralnim bekovima Kovačevićem i Serafimovićem, posle povrede Vranješa, suspenzije Jovanovića i bolesti Subotića. Ipak, imam potpuno poverenje u njih. Imaćemo u timu dosta mladih igrača. To im je prilika da se pokažu“, poručio je Igor Matić.


tagovi

Liga konferencijeČukaričkiGenkIgor Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara