Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Matijašević: Momci su izneli pritisak, voleo bih da se ne zaustavimo na ovome

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.07.21. | 22:42

“Dobro je za srpski fudbal da se osvajaju bodovi. Možda sam malo i partiota, ali svakako nam ovo znači, možda ćemo sutra imati i dve ekipe u Ligi šampiona”, ističe direktor Čukaričkog posle pobede nad Sumgaitom

Konačno - Čukarički je uspeo da probije blokadu i po prvi put u istoriji se plasira u treću rundu evropskih kvalifikacija (mada je ranije kretao iz prvog kola, za razliku od ove godine). Nisu silni promašaji iz prvog meča poljuljali samopouzdanje ekipi Dušana Đorđevića, koja je u revanšu potvrdila razliku u kvalitetu u odnosu na azerbejdžanski Sumgait i zakazala dvomeč sa Hamarbijem.

Direktor beogradskog tima Vladimir Matijašević se nada da duel sa švedskim klubom neće kraj puta za Čukarički u Evropi.

Izabrane vesti

"Voleli bismo da se na ovome ne zaustavimo. Dobro je za srpski fudbal da se osvajaju bodovi. Možda sam malo i partiota, ali svakako nam ovo znači, možda ćemo sutra imati i dve ekipe u Ligi šampiona. Što se tiče istorijskog plasmana, predsednik kluba Dragan Obradović je to najviše zaslužio, mi ostali smo ovde, da kažem, radnici", istakao je Matijašević.

Po završetku meča, Matijašević je u svlačionici čestitao igračima i stručnom štabu Čukaričkog na pobedi i plasmanu u treće kolo.

"Prvo poluvreme je bilo dosta dobro, imali smo još neke šanse pored dva postignuta gola, ali ih nismo iskoristili. U nastavku smo se nesvesno povukli, pod njihovim pritiskom. Imali smo nekoliko dobrih kontri, mogli ranije da otklonimo pitanje pobednika. Momcima je očigledno teško palo ovo vreme, velika je bila vrućina, vlaga, razumem ih. Svaka im čast, posle prve utakmice u kojoj smo bili nesigurni, ovde smo došli na moranje. I momci su to odradili kako treba. Prethodna dva dana smo pričali o tome, izneli su pritisak i pobedili, čestitam im na tome. Nadam se da će nastaviti u još boljem ritmu."

Zadovoljstvo nije skrivao ni Pavle Delibašić, član stručnog štaba Čukaričkog.

"Srećan sam, ovo je veliki uspeh kluba i čestitam svakom našem članu na tome. Isplatio se naporan rad, ali i sve što je rukovodstvo učinilo da nam omogući neometani put do istorijskog plasmana u naredno kolo. Susret je bio veoma težak, Sumgait je kvalitetan rival, ali je naš tim pokazao da je bolji i zasluženo stigao do pobede", rekao je Delibašić

Pogoci Ndijaea i Docića trasirali su put do uspeha, međutim borbeni domaćin dao ke sve od sebe da oteža posao Brđanima.

"Kontrolisali smo utakmicu i dali golove u idealno vreme. Da smo mogli da biramo, ne bismo bolji početak režirali, ali u nastavku smo se nesvesno povukli, ipak zadovoljni smo rezultatom. Vremenski uslovi su uticali na prikazanu igru, a poremetila nas je i izmena Stevanovića koju nismo planirali. Iskrenuo je zglob i nije mogao da nastavi susret", kazao je Delibašić.



tagovi

ČukaričkiVladimir Matijašević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara