Mik Mekarti (©Reuters)
Mik Mekarti (©Reuters)

Mekarti probudio Kardif, Vikomb ostao bez snage

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.02.21. | 12:41

Danas na programu dva zaostala susreta u Čempionšipu

Sredina nedelje prethodnih i narednih sedmica vreme je odigravanja zaostalih utakmica u Čempionšipu. Ovog utorka u drugom rangu Engleske na rasporedu su dva susreta, u kojima će Roteram ugostiti Kardif u sklopu 23. runde, a Šefild Venzdej će dočekati Vikomb u okviru 25. kola prvenstva.

Kada je Roteram na kraju godine ostao sa smanjenim brojem utakmica, neizbežno su se postavljala pitanja o tome da li će mu pauza u akciji dugoročno koristiti. Sa osvojenih 13 od mogućih 18 bodova u prethodnih šest kola jasno je da su

Izabrane vesti

Pol Vorn

i njegovi igrači u potpunosti iskoristili odmor.

Iako je subotnja pobeda od 2:1 na gostovanju Prestonu odvela Roteram samo bod dalje od zone ispadanja, ekipa iz Jorkšira nastavlja da pravi značajne korake u pravom smeru. Interesantno je da je Roteram postigao golove u drugom poluvremenu u poslednjih devet mečeva, što je još jedan pokazatelj da ova grupa igrača igra sa svežinom koja nije prisutna kod mnogih njegovih rivala.

Kardif je pet bodova daleko od Roterama i neporažen je otkako je na klupu postavio iskusnog Mika Mekartija. Nedavno imenovani strateg želi da nastavi u tom ritmu, kako bi Plave ptice dodatno odvojio od zone ugroženih. Velška ekipa sakupila je pet bodova iz tri meča uoči četiri meča naspram timova koji su plasirani slabije od 11. mesta na tabeli.

Po završetku serije od osam mečeva bez pobede, Kardif je prekinuo čekanje na trijumf protiv Bristol Sitija za vikend, bilo je 2:0 na Ešton Gejtu. Kifer Mur je postigao pogodak u poslednja tri meča, i trenutno u sezoni na svom kontu ima 11 pogodaka iz 23 nastupa u drugom rangu.

U drugom meču večerašnjeg programa Čempionšipa, Šefild Venzdej se susreće u derbiju začelja sa Vikombom. Domaći se nalaze na pretposlednjem mestu sa tri boda manje od sigurne luke, dok je Vikomb fenjeraš, i za Venzdejom je udaljen devet koraka.

Kada je tim iz Šefilda poveo na gostovanju Milvolu u subotu po podne, privremeni trener Sova

Nil Tompson nadao se da bi njegova ekipa mogla do treće uzastopne pobede u ligi. Ipak, do kraja meča Venzdej je doživeo debakl, i ispraćen je kući sa četiri lopte u mreži i bez ijednog boda.

Potencijalni neuspeh protiv Vikomba doveo bi Sove u rizik da izgube kontakt sa timovima iznad sebe, pa je pritisak na domaće znatno izraženiji, naročito jer igra protiv najslabijeg tiama u šampionatu.

Sa 20 mečeva koji su još preostali u sezoni, Vikomb i dalje ima šansu da se izvuče iz nezavidne situacije. Ali koliko je to zapravo realno? Ako večeras pretrpi 17. poraz u kampanji, postaće jasno da je ostao bez snage.

ČEMPIONŠIP - ZAOSTALI MEČ 23. KOLA

Utorak

20.00: (2,80) Roteram (3,05) Kardif (2,70)

ČEMPIONŠIP - ZAOSTALI MEČ 25. KOLA

Utorak

20.00: (2,05) Šefild Venzdej (3,20) Vikomb (4,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

ČempionšipKardifRoteramŠefild VenzdejVikomb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara