Kvinsi Menig (©FK MN Press)
Kvinsi Menig (©FK MN Press)

Menig je devetka Partizana: Moja pozicija je levo krilo, Rišairo mi pomogao, prolazimo grupu u Evropi

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.09.21. | 13:49

Novi fudbaler crno-beli na zvaničnoj promociji kaže da je imao i ponude klubova sa zapada Evrope, ali da su ga Iliev i Stanojević ubedili da dođe u Beograd

Istorija u Humskoj. Dolazili su momci iz raznih krajeva Afrike, Azije, Južne Amerike, angažovani su fudbaleri sa više evropskih destinacija, ali prvi put otkako se kotrlja lopta, na crno-beloj strani Topčiderskog brda pojavio se – Holanđanin. Iz jedne od najfudbalskih nacija sveta stigao je u Partizan - Kvinsi Menig.

I zadužio „devetku“, sa jasnim zadatkom da bude totalno drugačiji od prethodnika po broju, poziciji u timu i lige iz koje dolazi – Žanu Kristofu Bajbeku.

Izabrane vesti

Pregovori su trajali duže od mesec dana, ali je najvažnije što sad mogu da počnem novu avanturu u karijeri. Dosta mi je Tvente pružio, posle dve godine u Enšedeu, Partizan mi je omogućio iskorak. Zato ću dati celog sebe za crno-bele“, pojasnio je momak poreklom iz Surinama na zvaničnom predstavljanju.

Planirano je da u timu Aleksandra Stanojevića zaoštri konkurenciju u ofanzivi, rastereti prvog strelca ekipe Rikarda Gomeša.

Mogu da igram po oba boka, kao drugi napadač, u mlađim kategorijama Ajaksa bio sam klasični špic, ali ako budem u prilici da biram moja pozicija je levo krilo. Želeo sam broj 11, baš se vezuje za igrače na delu terena koji meni najviše prija, ali pošto sam u podmlatku kluba iz Amsterdama bio centarfor onda ću poneti devetku“.

Mogao je Kvinsi Menig da izabre neku drugu ponudu, da ostane na zapadu Evrope, ali kaže da ga je ubedila strast koji emituje njegov novi klub.

Meni je osećaj izuzetno važan, a posle razgovora sa direktorom Ilievim i trenerom Stanojevićem sam to osetio. I prelomio da dođem u Beograd, iako sam imao drugih opcija. Znam da je Partizan veliki klub, jedan od najvećih u Srbiji, da je mu je Crvena zvezda veliki rival. Razgovarao sam sa Rišairom Živkovićem koji je nekoliko dana pre mene potpisao za crveno-bele, bili smo u istom hotelu... Što se Partizana tiče, znam da smo prvi na tabeli, da imamo sve pobede u prvenstvu, da smo primili samo jedan gol i da smo u grupnoj fazi Lige konferencija. Video sam rivale, možemo da prođemo dalje“.

Jedan momak iz Holandije u Humskoj, durgi u Ljutice Bogana. Predstojeći večiti derbi, zakazan za 19. septembra, biće sudar Lala u Beogradu.

Rišairo i ja smo zajedno bili u Ajaksu. Ne u prvom, već u B timu. Dosta mi je pomogao prilikom dolaska, družićemo se i ovde, jer govorimo istim jezikom. Što se tiče mog perioda među Kopljanicima, bilo mi je 11, 12 godina kad sam postao njihov deo, živeo sam u Amsterdamu, svaki dan prolazio pored stadiona kad sam išao u školu i sanjao da zaigram za najveći holandski klub“.

I san se ostvario. Mada, brzo i ugasio.

Debitovao sam sa 19 leta, upisao pet zvaničnih utakmica, dao gol, imam i asistenciju. Mogao sam da ostanem, ali sam bio nestrpljiv, želeo da igram više i zato sam izabrao drugi put“, naglasio je Kvinsi Menig.


tagovi

Kvinsi MenigFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara