Menig postiže gol Radničkom (© Star sport)
Menig postiže gol Radničkom (© Star sport)

Menig obećava: Sledeće sezone se vraćamo jači

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.05.23. | 09:56

„Svesni smo da smo mogli bolje“, rezonuje Partizanov Holanđanin

Ova sezona nije zvanično gotova, ali suštinski za Partizan jeste. Deluje kao da se predao, što se najpre moglo zaključiti iz reči Igora Duljaja kako ne veruje da će TSC i Čukarički propustiti priliku da dobiju preostale mečeve u borbi za drugo mesto vredno plasmana u kvalifikacije za Ligu šampiona, tako i razmišljanja prvotimaca, okrenutih onome što ih čeka od leta.

Ispostavilo se da su crno-bele drastično koštali prolećni kiksevi, velika rasprodaja bodova, zbog čega dva kola pre kraja plej-ofa zaostaju za konkurentima po četiri koraka i jasno im je da je ta razlika nadoknadiva samo u matematici. U realnom životu gotovo neizvodljiva. Zato i konstatuju da im je žao svega što su propustili da urade od početka 2023.

Izabrane vesti

Kako da ne, svesni smo svega. Znamo da smo mogli mnogo bolje, sad se borimo za treće ili četvrto mesto, a Partizan je uvek težio da bude minimum egal sa večitim rivalom. Ove sezone je tako, sledeće se vraćamo jači“, obećava Kvinsi Menig, autor gola za inicijalnu prednost nad Radničkim iz Kragujevca (2:1).

Kasnije je i njegov partner u ofanzivi, Rikardo Gomeš, poentirao za 2:1, čime su izabranici Igora Duljaja spojili tri pobede prvi put još od oktobra prošle godine.

Sad smo u dobroj formi i nadam se da ćemo ovako nastaviti do kraja sezone. Imamo još dve važne utakmice, prvu sa Vojvodinom, koja je blizu nas na tabeli, međutim, moramo prvenstveno da gledamo sebe i kako ćemo igrati.“

Čak ni protiv Šumadinaca, najslabije ekipe na tabeli plej-ofa Mozzart Bet Superlige, Parni valjak nije blistao. Baš kao što nije ni minulih meseci, što trener Duljaj povezuje sa psihološkom barijerom.

Apsolutno! Sve dolazi iz glave, u fudbalu je sve u samopouzdanju. Ako se osećaš dobro, dobro ćeš i igrati. A ako se loše osećaš, to se vidi na terenu.“

Raspoloženje Holanđanina se poporavilo. Ionako je tokom ovog dela sezone bio jedan od najuticajnijih pojedinaca ekipe.

Sad je zaista dobra atmosfera u timu, čim smo se malo vratili. Moramo da privedemo sezonu kraju kako bi trebalo i onda dobro počnemo novu“, priželjkuje Kvinsi Menig.

Mada, tako su prethodno govorili i njegovi saigrači i ništa se bitno nije promenilo...

 


tagovi

FK PartizanKvinsi Menig

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara