Detalj sa jubilarne, 100. utakmice Meniga za Partizan (© Star sport)
Detalj sa jubilarne, 100. utakmice Meniga za Partizan (© Star sport)

Menig prebacio stotku u Humskoj: Pamte se najviše Prag i promašaj na Marakani

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.11.23. | 13:38

Holanđanin ima brojke za poštovanje, ali nešto nedostaje

Na podijumu je Bibars Natho, srebrna medalja je oko vrara Aleksandra Ščekića, a za bronzu se izborio Kvinsi Menig. Posmatrajući aktuelni kadar Partizana, na listi stranih fudbalera sa najvećim brojem utakmica vodi Izraelac (182), drugi je povremeni reprezentativac Crne Gore (146), a njima se po trocifrenom broju mečeva u crno-belom nedavno pridružio Holanđanin.

U brzom ritmu susreta, gde se igra maltene svaka tri dana, ispod radara je ostala činjenica da je na gostovanju u Kragujevcu, kad je Parni valjak u odloženom duelu savladao Radnički (4:0), krilni napadač igrao jubilarni 100. put za klub iz Humske, da bi ove sedmice, opet na strani, na početku takmičenja u Kupu Srbije krenu u lov na još jednu „stotku“ u Ubu. Samo je pitanje da li će baš dotle dogurati.

Izabrane vesti

Učinak Kvinsija Meniga za dve godine i kusur, otkako je stigao iz Tventea može se posmatrati na više načina. Kad bi se posmatrale isključivo brojke, što je trend u modernom sportu, ispostavilo bi da je sjajno pojačanje, pošto je uravnotežio golgeterski sa učinkom po pitanju asistencija. Ukupno 22 egzekucije i još toliko nameštenih pogodaka. Deluje lepo. Prosečno, maltene na svakom drugom susretu Kvinsi je uradio nešto bitno.

E, sad...

Ono po čemu ga Grobari najviše pamte jeste hitac u Pragu. Tad je na dodavanje Saše Zdjelara preko pola terena lobovao golmana Sparte i srpskom predstavniku u Ligi konferencije utabao stazu ka plasmanu u osmini finala. Samo deset dana kasnije imao je šansu da se proslavi, jer je Partizan gostovao Crvenoj zvezdi u situaciji kad je imao pet bodova viška i pobedom na Marakani bi povećao šanse za osvajanjem titule. I velika prilika, maltene zicer, ukazala se baš Menigu u prvom poluvremenu, da donese ekipi Aleksandra Stanojevića prednost, ali je loše reagovao i propustio mogućnost da se popne u galeriju u kojoj su Lamin Dijara, Antolelo Žuka, Almami Moreira, Leonardo, Leandre Tavamba.... Sve stranci sa autorskim pečatom: golom najvećem rivalu. Uostalom, ko pogodi protiv Crvene zvezde automatski dobija drugačji tretman.

U tom odsjaju iz februara 2021. prelama se kompletan učinak Holanđanina na Topčiderskom brdu. Tu je, a nije u prvom redu. Kao da nedostaje završni pečat, jer preostali golovi u Mozzart Bet Superligi baš i nemaju neku težinu. Niti su za pamćenje, niti su Partizanu doneli nešto epohalno. Zato boravak Meniga u Humskoj teško da može da se tretira kao uspešan, ali isto tako ne može se reći da je neuspešan. Kad bi postojalo nešto između...

Imajući u vidu da Kvinsi Menig nije za sedam utakmica protiv Crvene zvezde ni dao, ni namestio gol, ukazaće mu se prilika 20. decembra u večitom derbiju da poboljša status u navijačkim očima. Primera radi, proletos je upravo Holanđanin spremio veliku šansu Fuseniju Dijabateu, a u pretposlednjoj utakmici pre odlaska na zimsku pauzu bi mogao da bude konkretniji. Zbog sebe i – Partizana.


tagovi

FK PartizanKvinsi Menig

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara