(© AFP)
(© AFP)

Mesi je pobesneo na Ugartea zbog uličarskog ponašanja: Mlađi, naučite da nas poštujete (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.11.23. | 08:58

Retko kad Leo ovako reaguje

Ne dešava se često, ali ponekad i najboljem na svetu pukne film. Na Mundijalu u Dohi se to videlo tokom i posle četvrtfinalnog okršaja sa Holandijom kad je gestikulirao najpre ka selektoru Luju van Galu, potom se nepristojnim rečima obratio napadaču Vutu Verhostu, da bi Lionel Mesi u južnoameričkim kvalifikacijama za naredni šampionat sveta „eksplodirao“ tokom i po okončanju duela sa Urugvajcima.

Argentina je taj meč izgubila sa 0:2, prvi put posle 25 kvalifikacionih susreta pogunte glave napustila teren, ali nisu samo rezultat i igra protiv tradicionalnog neprijatelja izbacili iz takta asa Intera iz Majamija. Nego i ponašanje protivnika. Konkretno, Manuela Ugartea, čije ime ne pominje konkretno, ali izvesno na njega misli, zbog načina na koji je vezista Pari Sen Žermena reagovao u nekoliko situacija.

Izabrane vesti

Tu se pre svega misli na duel sa Rodrigom de Polom koga je uličarski prozivao tokom meča, koristeći izraz „mamadera“, koji se u Argentini i Urugvaju tretira kao velika uvreda. Da ne objašnjavamo na ovom mestu značenje. Koga zanima, neka potraži na Guglu.

„Radije ništa ne bih govorio na tu temu, ali imaju neki mladi ljudi koji bi trebalo da pokažu malo više poštovanja prema starijima od sebe“, jasna je poruka Lionela Mesija.

A evo što se zbilo...

Što se tiče dešavanja na stadionu Bombonjera, Urugvajci su doslovce prebili Argentince – mada im ni ovi nisu ostali dužni u nekim situacijama – bila je to utakmica visokog napona, u kojoj se sastav Marsela Bijelse bolje snašao.

Nijednog trenutnka se nismo osetili prijatno na terenu. Znali smo šta nas čeka, šta može da se desi, sa kakvim poteškoćama ćemo se suočiti i zato nam je bilo teško da se snađemo. Tačno se video uticaj Bijelse na selekciju Urugvaja. Tim mu je stvarno dobar, a što se nas tiče, moramo da se oporavimo i spremimo za Brazilce. Utakmice sa njima su totalno drugačije“, dodao je Mesi.

Bila je to prva utakmica za reprezentaciju u kojoj Leo nije bio strelac od novembra prošle godine (a da je starter), prva kvalifikaciona koju je Argentine izgubila kod kuće još od Paragvaja 2016. i prvi poraz u južnoameričkim kvalifikacijama generalno od susreta sa Bolivijom u gostima 2017.

Nijednog trenutka nam nije bilo prijatno na terenu. Nema sumnje da su Urugvajci dobili zasluženo. Mi nismo našli put do gola. Jesmo probali izmenama da promenimo sliku, ali nam nije bio dan. Realnost je da je Urugvaj bio bolji, moramo da mu čestitamo“, dodao je Lionel Skaloni, selektor Argentine.


tagovi

Južna Amerikakvalifikacije za svetsko prvenstvoLionel MesiLionel Skalonireprezentacija Argentinereprezentacija UrugvajaManuel Ugarte

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara