Leo Mesi i Lautaro Martinez (©Reuters)
Leo Mesi i Lautaro Martinez (©Reuters)

Mesi stiže u Argentinu po trofej koji mora da osvoji

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.05.21. | 10:57

Kopa Amerika se igra u njegovoj otadžbini ove godine

Poslednji voz. Šansa da se kritičarima makar delom začepe usta. Jer, muka je i Lionelu Mesiju od priča kako nikad ništa nije osvojio sa Argentinom i da zbog toga ne može ni pertle da veže Maradoni.

Usud je zbilja surov prema jednom od najboljih fudbalera sveta svih vremena. Po mnogima – najboljem. Mada, oponenti će uvek navoditi kao argument to što sa reprezentacijom nema osvojeno ništa. Osim Olimpijskih igara.

Izabrane vesti

Jedno finale Mundijala, tri finala Kopa Amerika i sva četiri – poraza. Nijedan trofej. Zato je predstojeće izdanje Kope takmičenje koje Mesi mora da osvoji. Jer se igra usred Argentine, u njegovoj otadžbini. Sa 33 godine teško da će imati bolju šansu. Možda neće imati još jednu. Pa, ako ovog leta ne podigne pehar, to mu zemljaci nikad neće oprostiti.

Svestan je toga i as Barselone. I zato sutra stiže u Buenos Ajres i počinje pripreme.

Cela grupa igrača je uzbuđena što ćemo igrati u Argentini, jedva čekamo. Prošlo je dosta vremena otkako smo bili zajedno, pa smo nestrpljivi da se okupimo. Ovo će biti posebna Kopa Amerika, drugačija, pošto neće biti navijača. Ali, bez obzira na sve, imam ogromnu želju da budem tu“, rekao je Mesi za Ole.

Leo je kao dečak otišao iz Argentine u Španiju, pa njegovi zemljaci koji ga osporavaju tvrde da on i nije pravi „gaučo“, da ne oseća dres reprezentacije na isti način kao momci koji su karijeru počeli da grade u državi u kojoj su rođeni. Ali, naravno da Mesi poručuje da takve priče nemaju veze s realnošću.

On će usred Kope proslaviti 34. rođendan i najveći poklon bi mu bio trofej.

Iako sam kao mlad došao u Barselonu, nikada nisam napustio Argentinu. Sve što mi se uvek dešavalo bilo je vezano za našu zemlju, porodica i prijatelji su mi i dalje tu. Obožavam da dođem kući, u Rozario, da budem tamo sa drugovima iz detinjstva, da pravimo roštilj, družimo se... Možda baš zato što sam mlad otišao stalno me nešto vuče da se vraćam“, priznao je Leo Mesi.

Argentina će igrati u grupi A na Kopa Amerike, a rivali će joj biti Urugvaj, Čile, Bolivija i Paragvaj.


tagovi

Lionel Mesifudbalska reprezentacija ArgentineKopa Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara