Mozzart Sport
Mozzart Sport

Mesi u još jednoj epizodi: Sam protiv svih

Vreme čitanja: 4min | pet. 14.08.20. | 10:45

Nema sumnje da će u katalonskom timu sve ponovo zavisiti od raspoloženja argentinskog asa. Pobednik prethodna tri duela ova dva tima na kraju se popeo na tron Evrope

Trenutak istine na Lužu. Mesta izgovorima nema, kako za igrače, tako i za Kikea Setjena, koji je klupu Barselone preuzeo u januaru od Ernestea Valverdea kako bi unapredio igru tima i osvajao trofeje, a do sada nije uradio ni jedno ni drugo.

Nakon mnogo godina, i pored toga što u timu ima najboljeg fudbalera na svetu, Barselona večeras neće biti favorit protiv Bajerna, tima koji je u neverovatnoj seriji od 27 mečeva bez poraza (26 pobeda i remi sa Lajpcigom) i koji želi da po drugi put u istoriji sezonu zaokruži tripletom, nakon što je već osvojio Bundesligu i kup Nemačke.

Izabrane vesti

Eliminacija Pari Sen Žermena pre tri godine u onom ludom meču, kao bumerang se vratila Kataloncima u naredne dve sezone. Prvo u Rimu, potom i u Liverpulu, pa će teret revanš meča, u koji je protiv dva pomenuta tima Blaugrana ulazila sa velikom prednošću, biti skinut sa leđa španskog tima. I tu leži najveća šansa Barselone. Novi format takmičenja u kojem se nokaut faze igraju na jednu utakmicu pokazao je da svi timovi imaju svoju šansu za plasman u narednu rundu. A klub koji u svom sastavu ima Lionela Mesija, nikako i nikada se ne sme prerano otpisati.

Iza Argentinca je nesumnjivo kvalitetan tim, ali deluje sa strane, tim bez konkretnog plana. Njegovi saigrači prečesto su poslednjih godina po terenu tražili bordo-plavi dres brojem deset kako bi mu dodali loptu, odgovornost preneli na njega i gledali kako se nešto menja. I nema sumnje da će tako biti i večeras.

Mesija ne možete da poredite sa Levandovskim. Poljak je napadač svetske klase. On garantuje golove, ali ih i namešta. Mesi je bio daleko najbolji fudbaler na svetu prethodnih godina. Uzuzetan je igrač. Ne znam da li će se u budućnosti pojaviti fudbaler kao što je on. Razmišljali smo kako da ga zaustavimo, ali to svakako neću otkrivati. Najbitnija stvar je da moramo da mu se suprotstavimo kao tim. Moramo da odigramo pametno i pokušamo da ga pritisnemo”, rekao je trener Bajerna Hansi Flik na konferenciji za medije.

Setjen zna da njegov tim, posebno po pitanju fizičke spreme, teško da može da parira Bajernu. Barselona, kako je i španski stručnjak sam naglasio, nije spremna da dominira čitavih 90 minuta. Bavarci jesu. Pokazali su to ne samo protiv Čelsija, već tokom čitavog dela u ovoj mini-sezoni od restarta.

Mnoge stvari vezane za Bajern nas brinu, jer su oni kompletan tim. Mogu da te pritiskaju, imaju mnogo opcija u napadu, brane se dobro. Ali, mi imamo sposobnost da prevaziđemo pressing i čuvamo loptu u svom posedu i oni znaju da ukoliko prođemo njihov presing, možemo ozbiljno da ih namučimo. Ne vidim da će jedan tim dominirati. Onaj koji bolje iskoristi svoje šanse otići će dalje”, uverava Setjen.

U konkurenciju za startnih 11 u Barseloni vratili su se Serhio Buskets i Arturo Vidal nakon što su odslužili suspenzije, a veliki doprinos u drugom poluvremenu mogao bi da donese i Usman Dembele koji se konačno oporavio od teške povrede i trenirao sa ekipom u prethodnom periodu. Povratak dvojice vezista znači da bi Serđi Roberto trebalo da se vrati kraj desne aut linije, odnosno da će Nelson Semedo meč početi sa klupe.

S druge strane, Hansi Flik ne može da računa jedino na povređenog Benžamena Pavara, dok je Alfonso Dejvis trenirao juče i očekuje se da večeras meč počne na terenu.

Biće ovo Mesijevo 13. četvrtfinale u Ligi šampiona, pritom uzastopno, ali i 19. za oba tima otkako elitno evropsko takmičenje znamo pod ovim imenom. Pobednik će na megdan boljem iz meča Mančester Siti – Lion, a valja podsetiti da tim koji je prethodna tri puta izlazio kao pobednik u duelu Barse i Bajerna, na kraju se popeo na tron Evrope. Katalonski tim 2015. i 2009. godine, minhenski 2013.

BARSELONA – BAJERN, 21.00

Stadion: Luž (Lisabon)

Sudija: Damir Skomina (Slovenija)

BARSELONA: Ter Štegen – Roberto, Pike, Lengle, Alba – De Jong, Buskets, Vidal – Mesi, Suarez, Grizman

BAJERN: Nojer – Kimih, Boateng, Alaba, Dejvis – Alkantara, Gorecka – Gnabri, Miler, Perišić – Levandovski 

LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE (JEDAN MEČ - LISABON)

Sreda

Atalanta - Pari Sen Žermen 1:2 (1:0)

/Pašalić 26 – Markinjos 90, Čupo Moting 90+3/


Četvrtak

RB Lajpcig - Atletiko Madrid 2:1 (0:0)

/Olmo 51, Adams 88 - Feliks 71p/

Petak

21.00: (3,60) Barselona (3,50) Bajern (2,05)

Subota

21.00: (1,28) Mančester Siti (5,70) Lion (10,50)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Liga šampionaBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara