©AFP
©AFP

Mesi za 10 minuta slomio reprezentaciju koja šest sati nema šut u okvir gola

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.10.23. | 05:56

Argentina rutinski slavila protiv Perua (2:0)

Četvrto kolo kvalifikacija za Svetsko prvenstvo je iza južnoameričkih reprezentacija, a Peru ni posle šest sati fudbala nema šut u okvir gola rivala. Posle golmana Paragvaja, Brazila i Čilea, besposlen je iz utakmice sa izabranicima Huana Rejnosa izašao i Emilijano Martinez, dok je ofanzivnu limitiranost rivala na drugoj strani kaznio Lionel Mesi i sa dva gola očuvao maksimalan učinak Gaučosa (2:0).

Zvezda Argentine prvu utakmicu kao starter posle pocrede ukrasila je pogocima u 32. i 42. minutu i tako pre odlaska na odmor praktično razrešila pitanje pobednika. Uspeo je Mesi da se vrati na željeni golgeterski kolosek i da režira novo u nizu slavlja, posle trijumfa nad Ekvadorom, Bolivijom i Paragvajem.

Izabrane vesti

Upravo protiv Paragvaja je fudbaler Inter Majamija potvrdio da je gladan novih pogodaka i uspeha, ali je u tom susretu iz slobodnog udarca pogodio stativu i za nekoliko centimetara ostao bez povratničkog gola posle nekoliko nedelja pauze usled povrede.

Sa samo 36 minuta na terenu na poslednjoj klupskoj utakmici, Mesi je stigao među saigrače u nacionalnom timu, međutim večeras je potvrdio da Gaučosi kao branioci svetske krune rutinski koračaju ka novom mundijalu.

Posao izabranicima Lionela Skalonija dodatno je olakšala pobeda Urugvaja nad Brazilom usled koje se Argentina odvojila u odnosu na prve pratioce na pet bodove već posle prva četiri kola. Sa druge strane, Peru koji jop nema šut u okvir gola rivala, ostao je na pretposlednjem mestu, ispred Bolivije i bodu osvojenom na premijeri protiv Paragvaja (0:0).

JUŽNA AMERIKA, KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO - 4. KOLO

Utorak

Venecuela - Čile 3:0 (1:0)

/Soteldo 45+1, Rondon 72, Mačis 79/

Sreda

Paragvaj - Bolivija 1:0 (0:0)

/Sanabrija 69/

Ekvador - Kolumbija 0:0

Urugvaj - Brazil 2:0 (1:0)

/Nunjez 42, De la Kruz 77/

Peru - Argentina 0:2 (0:2)

/Mesi 32, 42/



tagovi

kvalifikacije za svetsko prvenstvofudbalska reprezentacija Argentinereprezentacija Argentinereprezentacija PeruaLionel Mesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara