Pep Gvardiola sa igračima (©Reuters)
Pep Gvardiola sa igračima (©Reuters)

Midlsbro i Piterboro već otpisani: Siti i Totenhem sa gostovanja gledaju ka četvrtfinalu

Vreme čitanja: 3min | uto. 01.03.22. | 15:30

Premijerligaši na večerašnjim gostovanjima apsolutni favoriti, Palas na testu protiv Stouka

Dueli premijerligaša i članova Čempionšipa otvoriće niz utakmica osmine finala, a u prvom planu biće izazovi pre kojima će se naći čete Antonija Kontea i Pepa Gvardiole.

Uspeh na prethodnom koraku FA kupa i eliminacija Mančester Junajteda doneli su Midlsbrou nagradu u vidu utakmice sa Totenhemom na domaćem terenu u osmini finala takmičenja, a Kris Vajlder pred izlazak na megdan još jednom premijerligašu istakao je da bi trijumf nad još jednim članom elite predstavljao veliki uspeh.

Izabrane vesti

"Šta bi značilo za klub da uđe u četvrtfinale FA kupa? Smatram da bi to bio neverovatan uspeh i svi smo svesni te činjenice, kao što smo imali predstavu kakav smo podvig napravili na Old Trafordu. Moraćemo da se prikažemo u najboljem svetlu ukoliko želimo da imamo šansu da napravimo novi korak. Moraćemo da budemo mnogo bolji nego u utakmici sa Barnslijem", kazao je strateg Midlsbroa.

20.55: (6,00) Midlsbro (3,90) Totenhem (1,65)

Za razliku od člana Čempionšipa koji je za vikend poražen (2:3), Totehem je protiv Lidsa namestio nišanske sprave i ubedljivom pobedom napravio idealnu uvertiru u utakmicu na stadionu Riversajd.

"Imao sam sreće da dva puta uzastopno stignem do finala i voleo bih da nastavim tu tradiciju. Ipak, stići do ovog trofeja nije lako. Očekuje nas duel sa Midlsbroom, teška utakmica. Poznato je da su eliminisali Mančester Junajted", rekao je Antonio Konte, šef stručnog štaba Totenhema.

20.15: (25,0) Piterboro (13,0) Mančester Siti (1,07)

Ulogu velikog favorita na strani danas imaće i Mančester Siti koji će se za mesto u četvrtfinalu boriti sa Piterboroom. Građani, šestostruki osvajači trofeja, sa jasnim ambicijama idu na gostovanje zakazano za 20.15 časova.

"Igra se jedna utakmica te je poput finala. Rival nije u idealnoj poziciji u Čempionšipu, ali igra na domaem terenu. Moraćemo da se adaptiramo na uslove. Spremali smo se prethodnih dana i očekujem da se danas plasiramo u četvrtfinale", izjavio je Pep Gvardiola.

Španski strateg imaće na raspolaganju čitav igrački kadar izuzev američkog golmana Zaka Stefena, a Gvardiola je naglasio da će u konkurenciji za tim biti i Oleks Zinčenko. Ukrajinski fudbaler našao se u centru pažnje usled sukoba Rusije i njegove domovine kada je lični stav izneo putem društvenih mreža.

Iako će šampion Premijer lige duel dočekati sa svim raspoloživim snagama i motivisan da se plasira u narednu fazu, domaćin ne želi da se preda bez bitke.

Grent Meken, strateg člana Čempionšipa imae zadatak da protiv najtežeg mogućeg rivala pokuša da probudi tim koji je u prethodnih šest utakmice pet puta poražen uz jedan remi.

"Biće ovo jedna veoma, veoma teška utakmica za nas. Igramo protiv jednog od najboljih timova na svetu trenutno i sve što možemo je da gledamo ispred sebe i pokažemo se u što boljem svetlu. Momci su veoma uzbuđeni. Gledam na njihovu poziciju iz perspektive kada sam ja bio igrač, takve utakmice shvatao sam kao priliku da izađem i svima pokažem koliko mogu", kazao je Meken koji na raspolaganju neće imati levog beka Dena Batlera, štopera Marka Biversa i vezistu Džeka Tejlora.

Kuriozitet je da su se veerašnji rivali sreli samo jednom do sada i to u istoj fazi FA kupa 1981. godine kada su Građani slavili rezultatom 1:0. Siti je slavio u 11 poslednjih duela protiv rivala iz nižih rangova, a u tim susretima postigao je ukupno 40 pogodaka uz osam primljenih.

20.30: (1,63) Kristal Palas (3,80) Stouk (6,50)

Uz pomenute susrete, večeras će se za mesto u četvrtfinalu boriti i Kristal Palas i Stouk. Londonski klub utakmicu protiv člana Čempionšipa dočekuje sa osam pobeda u poslednjih 10 međusobnih utakmica, međutim na samo dve od pomenutih utakmica premijeligaš je sauvao mirnu mrežu.

Težak zadatak je pred Stoukom i ovaj put jer je Kristal Palas popravio učinak i u oslednjihšest utakmica poražen je samo od Čelsija (0:1). Sa druge strane, član Čempionšipa poražen je u poslednja dva prvenstvena duela, od Lutona i Bornmuta, oba puta rezultatom 1:2.

ENGLESKA, FA KUP - OSMINA FINALA

Utorak

20.15: (25,0) Piterboro (13,0) Mančester Siti (1,07)

20.30: (1,63) Kristal Palas (3,80) Stouk (6,50)

20.55: (6,00) Midlsbro (3,90) Totenhem (1,65)

Sreda

20.15: (9,00) Luton (4,90) Čelsi (1,40)

20.30: (2,45) Sautempton (3,40) Vest Hem (3,40)

21.15: (1,20) Liverpul (8,00) Norič (14,0)

Četvrtak

21.15: (1,15) Everton (9,00) Borham Vud (22,0)

Ponedeljak

20.30: (2,10) Notingem Forest (3,50) Hadersfild (3,80)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

PiterboroStoukFA kupMančester SitiTotenhem

Obaveštavaj me

Man. Siti
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara