Siniša Mihajlović
Siniša Mihajlović

Mihajlovićev prvi dan u bolnici: Porodica i Mančo u odboru za doček, u najboljem scenariju povratak za tri meseca

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.07.19. | 16:20

“Vi kažete, ja uradim“, poručio je Siniša Mihajlović doktorima

Suze su prošle, sad je red da se Siniša Mihajlović uhvati u koštac sa opakom bolešću koja će privremeno izolovati od društva. Lokalni Korijere di Bolonja u današnjem izdanju naširoko piše o terapijama koje su za 50-godišnjeg stratega upravo počela na Institutu za hematologiju u Sant’Orsola bolnici.

Prvog dana u sobi su ga dočekali članovi najuže porodice, ali i najbolji prijatelj iz Italije, Roberto Mančini, selektor Azura sa kojim je Miha igrao u Sampdoriji i Laciju, da bi kasnije sarađivali i u Interu. Međutim, broj posetilaca će se kad počnu terapije u narednim danima značajno suziti.  Samo će nekolicina ljudi moži da ga poseti. Preventiva naravno. Mihajlović će biti stacionira u posebnoj sobi, mikrobioliški najčistijoj. Ni vazduh spolja neće moći da proviri tamo.

Izabrane vesti

Korijere di Bolonja piše i da je Mihajlović već na prvom koraku pokazao lekarskom timu da je odlučan u nameri da se suoči sa leukemijom. I da je pobedi.
Vi kažete, ja uradim“, poručio je doktorima.

Isprva ga naravno čekaju detaljne analize, koje će precizno utvrditi u kakvom je pacijent stanju. Neće to biti kratka borba, svestan je toga i Mihajlović, koji će prema ranijem dogovoru ostati na funkciji šefa stručnog štaba Bolonje, ali će njegovi pomoćnici obavljati posao na terenu. Mihajlovića sigurno neće biti nekoliko meseci. Terapije će trajati nedeljama sa kraćim pauzama tokom kojih će biti procenjivano kako organizam reaguje. U najboljem scenariju, Mihajlović bi nazad na terenu mogao da bude kroz tri meseca. Ali on je svestan da ovde nema žurbe. Najbitniji je oporavak.

Znaju to i svi u Bolonji, pa ispred bolnice nema navijača, klupskih obeležja. Samo mir neophodan za lečenje. Klub će povremeno obaveštavati javnost o tome kako terapije napreduju. Borba tek počinje. Neće biti ni kratka. Ni laka. Ali ako neko može da je pobedi, onda je to čovek koji je uvek bio spreman da se bori. Siniša Mihajlović.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara