Foto: AFP
Foto: AFP

Zvanično: Mijat Gaćinović kod Jovanovića

Vreme čitanja: 1min | pon. 31.01.22. | 18:29

Srpski fudbaler prešao u Atinu

Neizvesnost oko budućnosti Mijata Gaćinovića koja je trajala tokom jesenjeg dela sezone dobila je epilog poslednjeg dana prelaznog roka. Krilni fudbaler Hofenhajma karijeru nastavlja u Grčkoj. Potpisao je za Panatinaikos.

Nekadašnji igrač Vojvodine i povremeni reprezentativac Srbije je danas posetio prostorije atinskog kluba, uspešno prošao lekarske preglede i potpisao pozajmicu do kraja sezone. Ali Grci neće imati opciju da ga otkupe.

Izabrane vesti

Ajntraht ga je pre godinu i po dana pustio za 3.000.000 evra, pošto je ispao iz planova tadašnjeg trenera Adija Hitera. U Hofenhajmu je imao kakvu-takvu ulogu u prvoj sezoni, odigrao je skoro 1.400 minuta u svim takmičenjima, ali je ove godine u potpunosti istisnut iz tima. Sebastijan Henes je promenio sistem igre, prešaltao se na formaciju 3-4-1-2 u kojoj se na bočnim pozicijama oslanja isključivo na ving-bekove, što nije išlo na ruku 26-godišnjem Srbinu. Stoga, zbirno u Bundesligi i Kupu Nemačke 134 minuta i rastanak kao logičan sled događaja.

Potencijalnih destinacija je bilo više, interesovanje su pokazali Kadiz, Đenova, Salernitana i kijevski Dinamo, Hofenhajm mu je dao odrešene ruke i Gaćinović je izabrao Panatinaikos gde ga čeka srpski trener Ivan Jovanović.


tagovi

Mijat GaćinovićPanatinaikosZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara