Rade Krunić protiv Empolija (Reuters)
Rade Krunić protiv Empolija (Reuters)

Milan havarisan pred Čelsi, Pioli se desno uzda u Desta i “švajcarca” Radeta Krunića

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.10.22. | 14:34

Povrede desetkovale Rosonere

Na čudesan način je Milan iščupao pobedu u Empoliju, pokazao još jednom neuništiv duh preživljavanja koji ga je krasio prošle sezone ali je i platio skupu cenu.

Zdravstevni bilans je još gori, povrede se samo nižu pa će Stefano Pioli prekosutra na gostovanju Čelsiju biti na ozbiljnim mukama kako da skrpi tim.

Izabrane vesti

Podsetimo, još ranije su se povredili Alesandro Florenci, Divok Origi i Žunior Mesijas. Zlatan Ibrahimović se oporavlja od povrede kolena i zaigraće tek u 2023. Teo Ernandez se povredio protiv Napolija, a golman Majk Menjan na reprezentativnoj akciji za Francusku. Protiv Empolija su povrede doživeli startni desni bek Davide Kalabrija, univerzalac Aleksis Salemakers i štoper Simon Kjer.

Kakve su šanse da Milan ima nekoga od njih na raspolaganju protiv Čelsija? Skoro nikakve…

Florencija čeka još nekoliko nedelja pauze, za Kalabriju nema fudbala do kraja godine, Menjan je odsutan do kraja meseca, Salemakers je oštetio ligamente kolena i čeka ga šest do osam nedelja pauze, Teo Ernandez bi mogao na teren za 10 dana, Mesijas i dalje ima bolove u listu, Simon Kjer bi mogao da zaigra za vikend protiv Juventusa, kao i Divok Origi. Za Čelsi su svi izgubljeni izuzev eventualno Mesijasa i Origija koji bi mogli da uđu sa klupe.

Na prvi pogled, upada u oči da je Milan izgubio skoro celu desnu stranu (Kalabrija, Florenci, Salemakers, Mesijas) dok je u defanzivnoj liniji ostao samo sa petoricom igrača.

Pioli nema mnogo izbora kada je odbrana u pitanju. Pojačanje Seržinjo Dest će protiv Čelsija prvi put dobiti priliku da krene od starta jer drugog desnog beka nema. Možda bude imao i veliki motiv jer je ne tako davno bio želja Čelsija. Kalulu i Tomori će biti štoperi a Fode Balo Ture levi bek. Jedina alternativa je mladi i nepouzdani štoper Mateo Gabija. Podsetimo, letnje pojačanje Malik Tšau nije registrovan za Ligu šampiona…

Što se desne strane, ispred Desta bi trebalo da zaigra Rade Krunić. Nije to njegova prirodna uloga ali ako postoji igrač kojem je Stefano Pioli spreman da poveri bilo kakav zadatak, onda je to momak iz Foče.  Krunić je Piolijev “švajcarcski nožić” zbog univerzalnosti i svestranosti. Druga opcija je se na desnu stranu premesti najveće pojačanje Šarle De Ketelare ali je Pioli do sada izbegavao da ga pomera iz sredine.

Sav teret bi trebalo da ponesu Rafel Leao i Olivije Žiru u špicu, dok se očekuje da vezni red drže Tonali i Benaser. Problem za Milan je što odmah posle Čelsija ide derbi sa Juventusom u kojem opet neće moći da računa na gomilu igrača, a odmah zatim i revanš sa Plavcima. Do kraja meseca ih nakon toga očekuju još četiri meča od kojih su tri gostovanja (Verona, Dinamo i Torino) dok samo protiv Monce igraju kod kuće. Paklen raspored za ionako sužen igrački kadar Rosonera…

Ali i prošle sezone su tokom jeseni bili havarisani povredama pa su uspeli nekako da se izvuku i da na kraju osvoje titulu.


tagovi

Rade KrunićSeržinjo DestAleks SalemakersSimon KjerDavide Kalabrija

Obaveštavaj me

Milan
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara