Ibrahimović (© Reuters)
Ibrahimović (© Reuters)

Milan i Ibra - ljubavna priča i u 40: Pomaže i država

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.03.21. | 18:03

Rosoneri će uštedeti 3.500.000 evra, Mandžukić odlazi

Igraće Zlatan Ibrahimović fudbal i petoj deceniji života! Neuništivi švedski as doživeo je drugu mladost otkako se vratio u Milan, a taj utisak će se preneti i na papir, pošto se sve glasnije najavljuje da će potpisati novi ugovor sa Rosonerima.

Aktuelni mu ističe u junu, međutim, čelnici kluba sa San Sira mu spremaju produžetak. I to na godinu dana. Što znači da bi Ibra, ako ga prihvati, na terenima Serije A špartao i u takmičarskoj 2021/22, a kako će 3. oktobra proslaviti 40. rođendan jasno je da će biti jedan od najstarijih fudbalera u Italiji.

Izabrane vesti

Trener Stefano Pioli želi Ibrahmovića, direktor Paolo Maldini istakao je potrebu da uz njega uče mlađi igrači, a veliku pomoć u nameri da zadrži Zlatana Milanu stigla je od Vlade Republike Italije. Prema nedavnoj Uredbi o porezu, postoje olakšice koje se odnose na vrhunske sportiste koji su prešli određeno starosno doba. Ogleda se u tome da klubovi za njih ne moraju da plaćaju kompletan porez, imaju priliku da iskoriste pogodnosti koje nudi država.

LIGA EVROPE, četvrtak, 18.55: (1,68) Mančester junajted (3,70) Milan (5,30)

Kad je Zlatan Ibrahimović dolazio pre godinu dana zakonski nije bilo moguće da se njegov ugovor oporezuje manje, pa je Milan na 7.000.000 evra sezonske plate u kasu države prebacio još toliko novca na ime poreza i doprinosa. Ovoga puta slučaj je drugačiji. Milan se prijavio da bude korisnik Uredbe o porezu, tako što će umesto 7.000.000 evra platiti vlastima samo 3.500.000.

Naravno, Ibrina plata ostaje neto 7.000.000, pa će Šveđanin korati sedmostrukog prvaka Evrope 10.500.000 u narednoj sezoni. Što je svakako bolje nego celih 14.000.000 evra.

Osećam veliku odgovornost otkako sam se vratio u Milan. Osećam da sam lider ove ekipe. Ona me je oduševila i zato sam prihvatio izazov da se vratim. Nameravam da učim nove generacije, da im budem vodič“, objasnio je Ibrahimović kakvu ulogu vidi u završnici karijere.

Za razliku od Zlatana, sva je prilika da Milan neće nastavljati saradnju sa Mariom Mandžukićem. Hrvatski veteran je potpisao ugovor samo do kraja sezone, uz opciju produžetka na 12 meseci, ali klub nije raspoložen da aktivira klauzulu. Pre svega zato što ne želi dvojicu fudbalera pred kraj karijera, već da Mandžukića zameni jednim mlađim centarforom koji bi uz Ibru pekao zanat.


tagovi

Zlatan Ibrahimović

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara