Milan prvi i u Ligi Evrope na krilima sjajnog Haugea i rezervnog tima! Lester iskoristio zicer (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.12.20. | 22:57

Rosonerima pomogao Seltik

Milan ruši sve pred sobom u Seriji A i mimo svih očekivanja je prvi na tabeli od početka sezone, a Rosoneri sa prvog mesta u grupi ulaze i u šesnaestinu finala Lige Evrope. Što znači i lakše rivale na žrebu. Iako ni to nije bilo očekivano...

Lilu je bila potrebna pobeda u gostima protiv otpisanog Seltika za prvo mesto dok je Milanu samo pobeda u Pragu protiv Sparte uz kiks Lila u Glazgovu garantovala prvo mesto. Upravo, to se i desilo. Milan je pobedio 1:0 u Češkoj, а Sеltik savladao Lil 3:2. Čak ni u Milanu nisu polagali velike nade u takav scenario.

Izabrane vesti

Nije Milanu bilo toliko stalo da juri prvo mesto, ali svakako da би искористио šansu ako bi mu se ukazala. Trener Pioli je u Prag poveo tim bez Donarume, kapitena Romanjolija, Čalhanoglua, povređenih Ibrahimovića i Kjera, a u startnu postavu nije uvrstio standardne prvotimce Kalabriju, Ernandeza, Gabiju, Kesija, Rebića, Salemakersa... Počeo je sa potpuno rezervnom odbranom. Tatarušanu na golu, a u poslednjoj liniji Dalot, drugopozivci Konti, Kalulu i Duarte koji skoro da nisu igrali ove sezone. U vezi su počeli Krunić i Tonali, mladi Danijel Maldini, a u napadu Hauge, Kastiljeho i Kolombo. Teško da je Pioli mogao da izvede slabiji tim.

Ali i Milanovi rezervisti su pokazali da pucaju od samopouzdanja i pokorili Prag pobedom 1:0 sa novim golom Norvežanina Haugea koji se pokazuje kao sjajno pojačanje. Posle počеtnog pritiska Sparte i gola koji je spasao Dalot, Milan je poveo u 23. golom posle lepe solo akcije i završnice Haugea. Skoro identičan gol kao nedavno protiv Seltika. Potom su šanse do kraja poluvremena imali Kastiljeho, Kolombo i još jednom Hauge.

Kontrolisali su Rosoneri situaciju i u drugom poluvremenu izuzev sjajne šanse koju je u nadoknadi vremena skinuo Tatarušanu. I osluškivali šta se dešava u Glazgovu. Tamo je otpisani Seltik napokon pokazao ponos i donekle je laknulo Nilu Lenonu kojeg navijači više ne mogu očima da vide.

Žilijen je posle kornera pogodio za 1:0, Ikone je brzo uzvratio posle kontre. Mekgregor je iz penala pogodio za 2:1, Lilu je sredinom drugog poluvremena novo izjednačenje doneo Seltikov bivši igrač Timoti Vea. Ali opet odbrana Francuza nije dugo izdržala i Turnbul je u 79. minutu doneo Keltima treće vođstvo koje do kraja nisu ispustili...

Zicer za prvo mesto je iskoristio i Lester koji je kod kuće savladao AEK sa 2:0 i overio prvo mesto ispred Brage. Lisice su sve završile za 15 minuta. Prvo je Under spakovao volej za 1:0, da bi Barns u 14. minutu zakucao projektil pod prečku za konačan rezultat. Tako da Bragi nije mnogo značila pobeda od 2:0 na svom terenu protiv Zorije.

GRUPA G

Lester - AEK 2:0 (2:0)

/Under 12, Barns 14/

Braga - Zorja 2:0 (0:0)

/Abu Hana 61 autogol, Orta 68/

GRUPA H

Sparta P. - Milan 0:1 (0:1)

/Hauge 23/

Seltik - Lil 3:2 (2:1)

/Žilijen 22, Mekgergor 28 penal, Turnbul 75 - Ikone 24, Vea 71/




tagovi

Jens Peter HaugeSparta PragSeltikZorijaAEK

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara