Milan se u Veroni spasao sa bele tačke, ali igra ne obećava pred derbi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.09.19. | 22:32

Pjontek porodio pobedu na Bentegodiju

Milan je zabeležio drugu pobedu u sezoni, ali nikome nije dokazao da je na dobrom putu i da je kandidat za Ligu šampiona.

Rosoneri su večeras slavili na gostovanju u Veroni (2:0) golom Kšištofa Pjonteka iz penala. Međutim, igrom nisu impresionirali, a imali su igrača više od 21. minuta. Već sledećeg vikenda Milan čeka gradski derbi sa zahuktalim Interom.

Izabrane vesti

Milanov trener Marko Đampaolo je opet izveo tim u formaciji 4-3-2-1 i opet se Milan mučio da stvori šanse i dođe do pobede kao u prošlom kolu protiv Breše. Iako je dvadesetak minuta u prvom poluvremenu imao igrača više, Milan nije uspeo da uputi ni šut u okvir gola. Isključenje je sredinom prvog poluvremena zaradio domaći napadač Stepinski koji je nogom išao na glavu Musakija i zasluženo je isključen.

Međutim, brojčana prednost nije donela ništa Milanu. Štaviše, najbolju šansu u prvom poluvremenu je imala Verona sa igračem manje. Valerio Vere je maestralno primio loptu i šutirao iz prve u Donarumu.

Đampaolo je na poluvremenu lansirao veliko pojačanje Anta Rebića i uveo ga umesto Pakete. Međutim, Rosoneri su nastavili da se odbijaju o defanzivni bedem domaćina. Upravo je Rebić imao prvu šansu za Milan na meču, ali je slabo šutirao iz peterca. Hrvat je uspeo da razmrda Milan, pa je ubrzo usledila još jedna šansa. Kalabrija je sjajnim šutem sa 18 metara pogodio stativu. Nekoliko minuta kasnije je Vere na drugoj strani pogodio stativu.

I onda penal!

Čalhanoglu je šutirao, Ginter igrao rukom, a Pjontek pogodio sa bele tačke.

Nastavio je Milan da juri drugi gol, Pjontek je uspeo i da zatrese mrežu, ali mu je sudija poništio pogodak posle gledanja snimaka zbog faula nad golmanom. Pokušala je i Verona da uradi nešto u finišu meča, ali nije uspela. Uzbuđenja su viđena u poslednjem minutu nadoknade kada je došlo do kontroverzne situacije na ivici Milanovog šesanesterca. Kalabrija je na 16 metara srušio Pesinu i zaradio crveni karton. Akciji je prethodio ofsajd, a faul je skoro izvesno bio unutra. Sudija se odlučio za kompromisno rešenje. Nije svirao ofsajd, ali ni penal već slobodnjak sa 16 metara. Velosov šut je izblokiran, a na loptu je natrčao Lazović čiji strašan šut je završio nekoliko centimetara pored Donarumine stative. 

Na kraju, Milan je zaslužio pobedu. Ne veću od ove minimalne.

SERIJA A - 3. KOLO:

Subota

Fjorentina – Juventus  0:0

Napoli – Sampdorija  2:0 (1:0)
/Mertens 13, 67/

Inter - Udineze 1:0 (1:0)
/Sensi 44/

Nedelja
Đenova – Atalanta  1:2 (0:0)
/Krišito 89p - Murijel 64p, Zapata 95/

Parma - Kaljari  1:3 (0:2)
/Barila 58 - Ćepiteli 23, 39/

Breša - Bolonja 3:4 (3:1)
/Donaruma 10, 19, Kistana 42 - Bani 36, Palasio 56, Densvil 60, Orsolini 80/

SPAL - Lacio 2:1 (0:1)
/Petanja 63, Kurtić 90+2 - Imobile 17 penal/

Roma - Sasuolo 4:2 (4:0)
/Kristante 12, Džeko 20, Mhitarjan 22, Klajvert 33 - Berardi 53, 72/

Verona - Milan 0:1 (0:0)
/Pjontek 68 penal/

Ponedeljak

20.45:  (1,50) Torino  (4,30)  Leće (6,50) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara