Benjamin Šeško (©Reuters)
Benjamin Šeško (©Reuters)

Milan traži 'dugu' devetku još od Pipa: Šeško na leto?

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.01.24. | 10:47

Bio je tu Zlatan, ali za duži period Rosoneri nikako nisu mogli da ubodu špica - možda rešenje leži u mladom Slovencu

Teško ih je i pobrojati sve. Onako, bez nekog prevelikog reda, Luka Jović, Olivije Žiru, Divok Origi, Kšištof Pjontek, Nikola Kalinić, Andre Silva, Karlos Baka, Fernando Tores, Mario Baloteli… Bio je tu nakratko Zlatan Ibrahimnović i uručio Rosonerima dve titule, ali ako gledamo dugoročno: Milan nije imao pravu devetku još od Filipa Inzagija.

Probao je na različite načine, lutao od istoka do zapada i možda sada konačno rešio da se tim problemom pozabavi na ozbiljan način. Jer kako tvrdi Gazeta delo Sport novi plan Rosonera u viziju za budućnost uključuje Lajpcigovog Benjamina Šeška.

Izabrane vesti

Slovenac već neko vreme važi za jednog od talentovanijih špiceva Evrope i tu već leži potencijalni problem. Milan svakako nema novac sada da ga govede, pokušaće da sve dogovori na leto. I to bi sve bilo lepo kada bi Milan mogao da bude siguran da u trku neće da se uključi još neko.

Rosoneri imaju najviše razloga zapnu. Olivije Žiru u septembru slavi 38. rođendan, spekuliše se da će u MLS ligu. Još se ne zna da li će klub da otkupi ugovor Luke Jovića. Ali plan je jasan. Da Milan dovede mladog štopera kome bi mogao da garantuje veliku minutažu. I ozbiljan prostor za napredak.

Šeško je prvi pik. Letos je Salcburg zamenio Lajpcigom u transferu teškom 24.000.000 evra, ali ipak igra manje no što je očekivao. Nije mu ni lako, Lajpcig u navali ima Loisa Opendu, Ćavija Simonsa, Jusufa Pouldsena, Danija Olma… Pakao od konkurencije. Toliko je jaka da na klupi često sedi i Šeško sa projektovanom cenom od 40.000.000 evra. Ovakav kakav je sada. Ako se ustali u startnih 11 i krene da rešeta biće mnogo skuplji.

Benjaminov menadžer već je boravio na San Siru još 2022. godine. Tada dogovora nije bilo. Sada će Milan da proba opet. Mada prvo mora da reši šta će sa Žiruom i Jovićem. I da li će uspeti da sačuva Majka Menjana, Tea Ernandeza, Fikaja Tomorija, Rafaela Leaoa i ostale zvezde.

Za napad će svakako juriti pojačanje. Džonatan Dejvid i Seru Girasi se takođe pominju, ali Šeško možda ima najviše logike. Ako ne on, ima i drugih opcija. Meksikanac Santjago Himenez je postigao 19 ligaških golova za Fajenord, Viktor Đekereš je dao 11 za Sporting u Portugaliji, Folarin Balogun rešeta u dresu Monaka, tu su i Alkmarov Vangelis Pavlidis, Džošua Zirkee iz Bolonje… Svi mladi i potencijalno vredni, a to je Milanu i te kako bitno.


tagovi

Benjamin ŠeškoZimski prelazni rok 2024ac milanRB Lajpcig

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara