Olivije Žiru (©Reuters)
Olivije Žiru (©Reuters)

Milanova akademija postaje "Pumina kuća fudbala" za 30.000.000 evra godišnje

Vreme čitanja: 1min | sre. 29.06.22. | 17:19

Rosoneri dogovorili duplo veći ugovor sa nemačkom kompanijom

Fudbalski klub Milan i nemački proizvođač opreme Puma produžili su saradnju novim višegodišnjim (nije precizirano do kada) ugovorom, a po njemu će Rosoneri dobijati duplo više novca na godišnjem nivou nego dosad.

Po pisanju Rojtersa, to znači da će na Milanov račun od kompanije koja je 2018. preuzela proizvodnju opreme za slavni klub od Adidasa, biti uplaćivano 30.000.000 evra po sezoni. Saradnja, međutim, nije baziran samo na dresovima i pratećoj opremi, već se odnosi i na omladinski pogon i žensku sekciju italijanskog kluba.

Izabrane vesti

Naime, Milanova akademija za mlađe kategorije i ženske ekipe ubuduće će se zvati "Pumina kuća fudbala", a nemačka kompanija se pored novca koji će izdvojiti za tu privilegiju obavezala i da će pomoći razvoj mladih igrača Milana i ženskog fudbala.

Svakako će deo od pomenutih 30.000.000 evra biti iskorišćen za prvi tim i aktuelni prelazni rok. Rosoneri ovog leta još nisu zvanično dovodili, mada je pitanje dana kada će Divok Origi potpisati kao slobodan igrač pošto je odbio produžetak saradnje sa Liverpulom. Što se tiče prodaje, Jens Peter Hauge je otišao u Ajntraht za 12.000.000 evra.


tagovi

ac milansponzoriPuma

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara