Foto: AFP
Foto: AFP

Milanu triler u Firenci uz dva preokreta, Ibra pogodio posle mesec i po dana (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.03.21. | 19:50

Dušan Vlahović asistent u porazu Fjorentine - 3:2 (1:1)

Ima Inter i dalje rivala u trci za Skudeto. Juventus je današnjim porazom od Beneventa možda istupio, ali Milan ne odustaje. I pored svih nedaća i dalje ne želi da se preda. Rosoneri su u pretposlednjem meču 31. kola na pravom rolerkosteru u Firenci posle dva preokreta savladali Fjorentinu na strani i zadržali šanse u borbi za titulu - 3:2 (1:1).

Ono što je još bitnije za milanski tim, učvrstio su se na drugoj poziciji, koju je ozbiljno ugrozio porazom od Napolija i remijem sa Udinezeom u prethodna tri kola. Pritom, upisao je tek drugu pobedu na poslednjih šest utakmica u svim takmičenjima i time povratio samopouzdanje koje je bilo i te kako uzdrmano brojnim povredama i rezultatima u proteklom periodu.

Izabrane vesti

I ovog puta Stefano Pioli nije mogao da računa na Alesija Romanjolija, Marija Mandžukića, Antea Rebića, Rafaela Leaa i Davidea Kalabrije, ali se u startnoj postavi konačno našao Zlatan Ibrahimović i povratak obeležio pogotkom. Pobegao je Šveđanin u devetom minutu odbrani Fjorentine i iskoristio odlično dodavanje Simona Kjera kako bi se upisao u strelce po prvi put posle mesec i po dana, odnosno od utakmice sa Krotoneom, kada je postigao dva gola. Mogao je i večeras da upiše makar još jedan, ali su mu se isprečili prvo prečka, a potom i stativa.

Onoliko koliko je Ibri bilo potrebno da Milan dovede u vođstvo, toliko je Eriku Pulgaru trebalo da domaćina vrati u rezultatski egal. Namestio se Čileanac na ivici šesnaesterca u 17. minutu i izvanrednim udarcem podsetio da su prekidi njegovo najveće oružje. Na odmor se otišlo sa 1:1, mada su i jedni i drugi na pauzu mogli sa golom prednosti. Fjorentina pred istek pola sata igre kada je Herman Pecelja posle kornera zatresao stativu Milanovog gola, dok je Ibrahimović šest minuta kasnije pogodio prečku u pokušaju da lobuje istrčalog Drongovskog.

Na startu drugog poluvremena Fjorentina je preokrenula rezultat. Dušan Vlahović je na petercu dočekao loptu sa desnog boka, odložio je do Franka Riberija, a iskusni Francuz iz prve pogodio nebranjeni ugao Donaruminog gola. Međutim, ni Violino vođstvo nije potrajalo više od Milanovog. Već na isteku sat vremena igre Dijaz se najbolje snašao nakon gužve prouzrokovane Milanovim kornerom i utakmici vratio neizvesnost.

A onda novi preoket. Jednu ničiju loptu na sredini terena presekao je Fikajo Tomori, Dijaz i Kesi su u dva-tri dodira osvojili prostor, snažni vezista "izbacio" Čalhanoglua na strani, a Turčin iz okreta pogodio dalji ugao Violinog gola.

Poslednjih petnaestak minuta proteklo je u nešto mirnijoj igri dva tima. Dosta je na takav epilog uticao Pioli odlukom da na teren u finišu pošalje Radeta Krunića i Sualija Meitea, čime je zatvorio prilaze svom golu, a samim tim i utakmicu. Milan trenutno ima, uz utakmicu više, ima i šest bodova manje od Intera, dok je Fjorentina u donjem delu tabele, sedam bodova daleko od opasne zone.

SERIJA A – 28. KOLO

Petak

Parma - Đenova 1:2 (1:0)

/Pele 16 - Skamaka 50, 69/

Subota

Krotone - Bolonja 2:3 (2:0)

/Mesijas 32, Simi 40pen - Sumaro 62, Shouten 70, Skov Olsen 84/

Specija - Kaljari 2:1 (0:0)

/Pikoli 49, Mađore 80 - Pereiro 83/

Nedelja

Verona - Atalanta 0:2 (0:2)

/Malinovski 33 pen, Zapata 42/

Juventus - Benevento 0:1 (0:0)

/Gajić 69/

Sampdorija - Torino 1:0 (1:0)

/Kandreva 25/

Udineze - Lacio 0:1 (0:1)

/Marušić 37/

Fjorentina - Milan 2:3 (1:1)

/Pulgar 17, Riberi 51 - Ibrahimović 9, Dijaz 57, Čalhanoglu 72/

20.45: (2,70) Roma (3,15) Napoli (2,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

MilanFjorentinaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara