(©Reuters)
(©Reuters)

Milenković deluje nesigurno, neka preskoči Juve

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.11.23. | 18:57

Defanzivac Fjorentine u fokusu pred duel sa Vlahovićem

Susret starih prijatelja u nedelju u Firenci. Na jednoj strani Nikola Milenković, a na drugoj Dušan Vlahović, s kojim je svojevremeno nosio iste boje u Partizanu, pa onda upravo u Firenci.

Sjajni prijatelji i toliko opušteni kada su zajedno, da su znali da se zanesu i na treninzima Fjorentine, otkriva Bepe Jakini, nekadašnji trener Ljubičastih.

Izabrane vesti

„Dušan vidi Nikolu kao starijeg brata. Sećam se da su na treninzima znali odjednom da počnu između sebe da pričaju na srpskom. Onda bih prekinuo trening i rekao im da počnu da govore florentinski ili italijanski, inače neću moći ništa da ih razumem. Jako su bliski, odrasli su jedan uz drugog“, kaže Jakini.

Ipak, pred susret sa Juventusom ne misle svi da bi Milenković morao da bude u zadnjoj liniji Fjorentine. Nekadašnji fudbaler ovog kluba Lorenco Amoruzo bi ostavio Srbina na klupi.

„Ja bih ostavio Milenkovića van tima. Ne kao neku kaznu, nego zato što vidim da se muči. Mora da postoji neki razgovor između igrača i trenera pre takvih odluka, ali ne vidim da je Milenković miran na terenu, ne vidim ga kao pouzdano rešenje“, istakao je Amoruzo.

I nekadašnji trener Fjorentine Delio Rosi ima primedbe na Nikolinu igru.

Najvažnija karakteristika za defanzivca je pažnja, koju mora da ima na maksimalnom nivou tokom cele utakmice. Za mene, Milenković je igrač kao Ibanjez, ima sjajne kvalitete, ali ne može da održi pažnju tokom svih 90 minuta. Možda zbog toga i ne privlači više toliko interesovanje“, ocenio je Delio Rosi.

Završnu reč, ipak, daće aktuelni šef struke Fjorentine Vinćeno Italijano kada se u nedelju veče primakne 20.45 na časovnicima.


tagovi

Nikola MilenkovićFjorentinaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara