Milivojević (©Reuters)
Milivojević (©Reuters)

Milivojević pričao Englezima: Kada sam imao četiri godine otac me poveo na večiti derbi

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.02.22. | 12:10

„Policajac ga je pitao da li je normalan“, otkrio Luka za sajt Kristal Palasa

Svi pravi ljubitelji fudbala na svetu znaju i respektuju srpski večiti derbi. Možda kvalitet loptanja nije na nivou nekih drugih velikih evropskih sudara, ali atmosfera na stadionu kada igraju Zvezda i Partizan je i dalje jedinstven doživljaj u sve sterilnijem fudbalskom svetu.

O svom navijačkom početku, kako je postao prvo fan, a tek kasnije igrač Crvene zvezde pričao je Luka Milivojević za fanzin Kristal Palasa.

Izabrane vesti

Srpski vezista je otkrio da je bio toliko mali, imao je samo četiri godine, kada ga je otac odveo da gleda derbi i to jubilarni 100. da se same utakmice ni ne seća.

U mojoj porodici je tradicija da navijamo za Crvenu zvezdu. Otac me je, zajedno sa šestoricom-sedmoricom prijatelja, doveo na stadion šest sati pre početka utakmice. Policajac mu je rekao: „Da li si ti normalan? Kako možeš da dođeš sa tako malim detetom na leđima“? Bili smo među Zvezdinim ultrasima, jer je moj otac bio strastveni navijač. Gledao sam utakmicu, ali je se ne sećam. Bio sam sa njim i zbog toga mi je sve ostalo urezano u sećanju“, pričao je Milivojević.

Istakao je Luka i da je posle tog derbija baš zavoleo fudbal.

„Sve je bilo pozitivno, svi su bili srećni i možda zbog toga sve pamtim. Pogotovo kada si dečak jasno vidiš šta voliš, a šta ne, a fudbal mi je ušao u krv“.

Pričao je nekadašnji srpski reprezentativac i o danima kada je NATO pakt bombardovao Srbiju.

Sećam se dana kada je NATO počeo da bombarduje moju zemlju. Bio sam dečak i te godine sam krenuo u školu, ali pamtim tu konfuziju, paniku u narodu. Nisam razumeo zašto, šta se događa. Kada padne bomba i posle pričate sa ljudima shvatite da se to desilo samo dva kilometra od vaše kuće. Sećam se da i kada bih krenuo napolje da se igram sa drugarima, majka mi je uvek govorila da budem oprezan, ali nisam razumeo od čega. Za nas je to vremenom sve postalo normalno, a to normalno je značilo da nema škole, nema treninga, nema dovoljno hrane. Ali je uvek bilo – fudbala“, pričao je Luka Milivojević.

 


tagovi

Luka MilivojevićKristal Palas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara