Pešić (© Star sport)
Pešić (© Star sport)

Milojević: Milunović i Leković među pet najboljih štopera u Srbiji

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.02.23. | 13:13

„Kad Pešić proradi, biće onaj stari golgeter kao do pre četiri, pet kola“, dodao je trener Zvezde

Podigla se Crvena zvezda posle početnog kiksa sa Vojvodinom, dobila Voždovac na krovu Tržnog centra „Stadion“, potom Čukarički na Marakani i u bodovnom smislu čak uvećala prednost u odnosu na Partizan.

Deluje sa te strane da je sve potaman braniocu titule, ali imaju u Ljutice Bogdana na čemu da rade u predstojećem periodu. Žele, između ostalog, da vrate golgetersku formu Aleksandra Pešića. Iskusni napadač je poslednji put zatresao mrežu 30. oktobra na gostovanju Kolubari.

Izabrane vesti

U međuvremenu su ga na klupskoj listi strelaca stigli Usman Bukari i Gelor Kanga (svi po deset), lider je Aleksandar Katai sa 14, računajući sva takmičenja.

Pričali smo s Pešićem da golgeterski post dođe. Kada špicevi pogađaju, onda pogađaju, ali kad stanu, onda stane, međutim, Aleksandar dobro igra, zalaže se i samo je pitanje kada će to doći na svoje“, pojasnio je Miloš Milojević, trener crveno-belih. „Pešić se stavlja u funkciju tima, tako da nije ni bitno, doduše za njegovo samopouzdanje jeste, ali je manje važno da li će pogoditi protiv Javora ili na derbiju. Kad proradi, biće onaj stari golgeter kao do pre četiri, pet kola“.

Lider Mozzart Bet Superlige će u 23. kolu prvenstva Srbije gostovati Javoru (subota, 14 časova), a pod pritiskom će se naći Strahinja Eraković i Stefan Mitrović, opterećeni žutim kartonima, jer bi u slučaju još jedne opomene propustili 169. večiti derbi, narednog petka.

„Ne razmišljam o tome da li rizikujemo, već šta nam je potrebno za sledećeg protivnika. Imamo kvalitetnu grupu igrača, konkretno na štoperu Milunovića i Lekovića koji su sigurno među pet najboljih na svojoj poziciji u Mozzart Bet Superligi, a svi su u Zvezdi. I oni moraju da igraju, ako se desi problem s kartonima, priliku će dobiti neko od njih dvojice, nije nam to problem“.

Imajući u vidu blizinu duela sa Partizanom jasno je da se polako podiže tenzija pred derbi, ali Milojević dodaje da ga trenutno zanima samo Javor.

Kad završimo tu utakmicu, okrećemo se večitom derbiju. Znamo šta je derbi, cela Srbija prati tu utakmicu i ona čini navijače ponosnima. Trebalo bi da ostanemo mirni, mislimo o Ivanjičanima, da na to gledamo takmičarski i da je naša obaveza da pobeđujemo“, dodao je trener Zvezde.



tagovi

Miloš MilojevićStefan LekovićNemanja MilunovićAleksandar PešićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara