©Star Sport
©Star Sport

Milojević propustio šansu da osvoji Brdo, Voždovac protiv Partizana i Zvezde odlučuje o Evropi

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.05.22. | 19:30

Čukarički i zvanično sezonu završava na trećem mestu, Zmajevi na četvrtoj poziciji, ali sa najtežim mogućim rasporedom - 0:0

Voždovac nije uspeo da osvoji Banovo brdo i tako uveća svoje šanse da naredne sezone zaigra u kvalifikacijama za Ligu konferencije, iako se i sa osvojenim bodom protiv Čukaričkog osamostalio na četvrtom mestu. Težak raspored biće najveći protivnik ekipe Aleksandra Linte, koju u poslednja dva kola očekuju mečevi sa Partizanom i Crvenom zvezdom. Na Banovom brdu je bilo izglednih šansi, ali nije bilo golova, što je rezultat koji je više odgovarao Čukaričkom. Ekipi Milana Lešnjaka je upravo taj bod bio dovoljan da i zvanično overi treće mesto na tabeli i učešće u Evropi, što je bilo praktično izvesno i pre početka plej-ofa - 0:0.

Zmajevi nisu imali mnogo šansi pred golom Novaka Mićovića, ali će žaliti za onom kolosalnom koju je propustio Nemanja Milojević 15 minuta pre kraja utakmice. Mićović je uspeo da odbrani prvi udarac ofanzivnog veziste sa ivice peterca, potom mu se idealno odbila lopta, ali je drugi udarac završio pored stative. Već u 82. minutu pala je praktično svaka nada gostiju da mogu do pobede, pošto je drugi žuti karton zaradio defanzivac Voždovca Miloš Milović.

Izabrane vesti

Čukarički je imao više šansi, kako tokom čitavog meča, tako i u njegovoj završnici. Almir Aganspahić je pogodio stativu, posle odličnog prodora pripretio je i Ibrahima Ndiaje, a poslednju među njima nije uspeo da iskoristi kapiten Marko Docić. Čukarički je tako propustio šansu da dođe do premijernog slavlja u plej-ofu. Zmajevi su u samoj završnici meča izvukli poslednji atom snage kako bi ipak stigli do slavlja, ali je igrački deficit na terenu predstavljao preveliki teret za sastav Aleksandra Linte.

Voždovac se mnogo više mučio u prvom poluvremenu, ali je u nastavku došlo do promene formacije. Gosti su pored toga i podigili ritam igre, pa su tako došli do tog Milojevićevog zicera. Ipak, posle svega viđenog, podela plena se može smatrati ravnopravnim ishodom.

Voždovac narednog vikenda dočekuje Partizan na krovu Tržnog centra, dok u poslednjem kolu ide na stadion Rajko Mitić. Zmajevi na taj način ne samo da učestvuju o svom učešću u Evropi naredne sezone, već i o borbi za šampionsku titulu između večitih rivala.

SUPERLIGA, 35. KOLO

Petak

TSC - Napredak 2:0 (0:0)

/Mirčevski 58, Banjac 59/

Subota

Partizan - Vojvodina 2:1 (2:0)

/Terzić 4, Rikardo 41 - Nešković 90+3/

Crvena zvezda - Radnički Niš 4:1 (3:0)

/Katai 10 pen, Ivanić 13, Ohi 22, 56 - Mitrović 53/

Ponedeljak

Čukarički - Voždovac 0:0




tagovi

Nemanja Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara