Miloš Milojević i Marko Nikolić (©AFP)
Miloš Milojević i Marko Nikolić (©AFP)

Milojević protiv Nikolića – drugi čin

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.12.23. | 15:09

Al Vasl i Šabab Al Ahli iz Dubaija igraju ovog ponedeljka od 16.30 časova revanš meč četvrtfinala Liga kupa Ujedninjenih Arapskih Emirata

Bivši strateg Crvene zvezde Miloš Milojević dobio je prvu bitku sa nekadašnjim trenerom Partizana Markom Nikolićem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali rat nije ni blizu kraja. Revanš meč četvrtfinala tamošnjeg Liga kupa, u kojem se sastaju njihovi klubovi Al Vasl i Šabab Al Ahli iz Dubaija, na programu je ovog ponedeljka od 16.30 časova.

U prvom, 20. oktobra, usred Dubaija je slavio Al Vasl. Nikolić je bolje pripremio taktiku za početak meča, golom Bogdana Planića je njegov tim prvi poeo, a kasnije je imao i 2:1. Međutim, Milojević je povukao bolje izmene, golovima Dijala u 81. i Lime u 87. minutu došao je do trijumfa sa 3:2.

Izabrane vesti

Sada je Al Ahli taj koji mora da juri pobedu, ako ne želi da se oprosti od trofeja.

Veoma sam zadovoljan igračima i onime što oni pružaju na utakmicama. Na treninzima svi imaju ozbiljan pristup, trude se da usvoje zahteve stručnog štaba. Vidi se da je svaki fudbaler spreman da predstavlja klub najbolje što može. Izgubili smo prvi meč kod kuće i sada moramo u njihovom utvrđenju da odigramo najbolje što možemo. Protivnik će pokušavati da iskoristi naše greške, a mi moramo da ih svedemo na minimum ako želimo do uspeha“, rekao je Nikolić.


16.30: (2,45) Al Vasl (3,40) Šabab Al Ahli (2,65) - prvi meč 3:2


Milojević je pre utakmice upozorio svoje igrače da još uvek nisu obezbedili plasman u polufinale.

Pobeda u prvom meču nam neće značiti ništa ako se ne kvalifikujemo. Čeka nas težak protivnik, koji dolazi na naš stadion izuzetno motivisan, sa ciljem da nadoknadi minus. Dolaze u dobrom raspoloženju, posle sjajne pobede u prvenstvu nad Emirejtsom sa 7:0. Moramo da ostanemo fokusirani da bismo došli do rezultata koji želimo“, kazao je Milojević.

Za razliku od Šabab Al Ahlija, Al Vasl nije bio tako uspešan u prošlom kolu. Odigrao je 2:2 sa Al Vahdom, čime mu je prekinut niz od pet uzastopnih pobeda. I dalje je u prvenstvu Milojevićev tim prvi na tabeli sa 24 poena iz 10 utakmica, četiri više od najblišeg pratioca, upravo Šabab Al Ahlija. S tim da je Nikolićeva selekcija ipak odigrala jedan meč manje, tako da ima priliku da taj minus dodatno istopi. Vredi napomenuti i to da se Al Vasl i Šabab Al Ahli još uvek nisu sastali nijednom u prvenstvu Ujedinjenih Arapskih Emirata otkad su na klupe tih timova seli trofejni srpski treneri.

LIGA KUP UAE – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

18. novembar

Itihad Kalba – Al Šardža 2:1 (0:0) – ukupno 5:3

Ponedeljak

Al Vahda – Al Džazira U TOKU – prvi meč 1:2

16.30: (2,45) Al Vasl (3,40) Šabab Al Ahli (2,65) - prvi meč 3:2

Utorak

16.30: Al Ain - Al Nasr – prvi meč 2:0

***Kvote su podložne promenama


tagovi

ujedinjeni arapski emiratiUAEMarko NikolićŠabab Al AhliMiloš MilojevićAl Vasl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara