Jojić tokom pripremnog perioda (© MN Press)
Jojić tokom pripremnog perioda (© MN Press)

Miloš Jojić putuje sa Partizanom u Tursku

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.01.23. | 06:08

Sad već „miriše“ na novi angažman iskusnog veziste u crno-belom

Promena kursa u slučaju Miloša Jojića. Od reči Gordana Petrića kako „nije realno“ da potpiše za Partizan, došlo se do toga da se iskusni vezista nalazi na među članovima ekspedicije crno-belih koja će se tokom četvrtka iz Beograda prebaciti u Tursku kako bi u tamošnjoj regiji Beleg, u blizini Antalije, sprovela centrlanu fazu priprema za drugi deo sezone.

Kad su se Partizanovi fudbaleri okupili u Sportskom centru „Zemunelo“ pre tri sedmice pridružili su im se bivši članovi Marko Šćepović, Nikola Trujić i Miloš Jojić. Obrazloženje je glasilo da je to njihova kuća i da žele spremni da dočekaju mig iz inostranstva kako bi nastavili karijere na nekoj drugoj destinaciji. Šćepović je rečima „nema potrebe da nekom mlađem uzima minute“ stavio do znanja da gleda van granice, Trujić se nije oglašavao, ali napadača neće biti u avionu koji leti ka Sredozemlju. Jojić je tu, što bi moglo da se protumači i kako nagoveštaj još jednog kam-beka.

Izabrane vesti

Tim pre što niti je Jojić neki igrač koga, kao, stručni štab ne poznaje pa želi da ga dodatno proveri, niti je momčić koji tek kuca na vrata prvog tima, već dokazan fudbaler, sa internacionalnom karijerom koji bi aktuelnom sastavu i te kako mogao da pomogne. Ne ide ni da igrač polazi na pripreme tek tako, bez ugovora, pa ne bi bilo iznenađenje da popularni Zeka s proleća otvori treći mandat u Humskoj.

Više je razloga za takav scenario. Prvi i osnovni je u činjenici da je još letos, kad je Gordan Petrić zamenio Iliju Stolicu počelo da se šuška kako je za Jojića, samo tad kao da nisu baš svi ljudi iz kluba glasali za taj posao, jer je samo dva meseca ranije usledio rastanak i svako je pošao svojim putem. S obzirom da se u međuvremenu Jojić nije otisnuo van Srbije, a Petrić ga svakako ceni deluje da prostora za dogovor sad ima. Pogotovo što su od početka pripremnog perioda članovi stručnog štaba mogli da se uvere na kom je nivou. Možda bi kontrolne utakmice mogle da upotpune sliku.

Partizan će ih tokom boravka u Turskoj odigrati pet. Premijernu već u nedelju sa rumunskom Univerzitateom iz Krajove, zatim slede provere sa ruskim Ahmatom (19.1), TSC-a i bečke Austrije (u duplom programu 23.1) i CSKA iz Moskve, čiji dres nose Srbi – Saša Zdjelar i Milan Gajić (27. 1).

Povratak za Beograd zakazan je za 28. januar. Dotad će formu brusiti 32 igrača, a u odnosu na početak vežbanja u „Zemunelu“ tu je i Vanja Vlahović

U pitanju su:

Golmani: Aleksandar Popović, Nemanja Stevanović, Milan Lukač i Matija Gočmanac;

Defanzivci: Marko Živković, Aleksandar Filipović, Svetozar Marković, Igor Vujačić, Siniša Saničanin, Mihajlo Ilić, Luka Subotić, Slobodan Urošević, Zlatan Šehović.

Vezisti: Patrik Andrade, Hamidu Traore, Kristijan Belić, Ljubomir Fejsa, Danilo Pantić, Nemanja Jović, Bibars Natho, Miloš Jojić, Fuseni Dijabate, Aleksandar Lutovac, Mateja Stjepanović, Mihajlo Petković, Janko Jevremović, Đorđe Petrović;

Napadači: Rikardo Gomeš, Kvinsi Menig, Andrija Pavlović, Samed Baždar i Vanja Vlahović.



tagovi

FK PartizanMiloš Jojić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara