Savo Milošević (©MN Press)
Savo Milošević (©MN Press)

Milošević: Sise ostavio dobar utisak, očekujem još jedno ili dva pojačanja

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.07.20. | 13:06

"Ne žurimo, imamo formiran tim", poručuje trener Partizana

Leto je uvek period kada navijači sa nestrpljenjem čekaju vesti o pojačanjima. Nije to samo tako u Partizanu, već svakom klubu na ovom svetu.

Što se tiče crno-belih, kao što je i najavljeno iz Humske 1, nema velikog prometa. Ugovor je potpisao štoper Olimpije Maki Banjak, ali on će se tek kasnije priključiti novim saigračima, ali jedno novo lice se pojavilo na treninzima Parnog valjka – Abdulaj Sise.

Izabrane vesti

U pitanju je desni bek, reprezentativac Gvineje, kojeg je za probu preporučio Sejduba Suma. Iako Siseova biografija nije baš impresivna i teško da bi zbog nje upao u oko Partizanu, prvi utisci trenera Sava Miloševića su pozitivni.

Sise je desni bek, nemam informaciju da je ikada igrao štopera. Kada smo pričali o toj poziciji, Suma ga nam je pomenuo još pre nekoliko meseci. U pitanju je reprezentativac Gvineje, školovan igrač, iskusan, a to se sve potvrdilo na treninzima. Rešili smo da ga povedemo na Zlatibor, a od njega će zavisiti da li ćemo potpisati ugovor. Prvi utisci su zaista pozitivni”, ocenio je Savo Milošević, trener Partizana.

Dolazak Banjaka i eventualni ostanak Sisea podigli bi broj stranaca na šest. Zasad još nema odluke Fudbalskog saveza Srbije da će se povećati broj dozvoljenih stranih igrača u timu sa sadašnje četvorice.

Partizan obično nije imao više stranaca od dozvoljenog, ali ako procenimo da Sise jeste kvalitet i da će pojačati konkurenciju, on će biti šesti inostrani igrač. Mi do sada nismo ni ovu četvoricu uvek koristili, tako da ne vidim problem. Imali bismo samo veću rotaciju. Zvezda je, recimo, prošle sezone imala osam ili devet stranaca. U svakom slučaju, ako je igrač evidentnog kvaliteta, a slobodan je, možemo da ga dobijemo za male pare, to onda moramo da iskoristimo”.

Prelazni rok će ove godine trajati dugo, do sredine oktobra i zato u Humskoj ne žure. Ali nisu stavili tačku na letnju pijacu.

Moramo da pronađemo igrače koji će zaista biti pojačanja. To u ovom momentu nije lako, jer s jedne strane, takvi fudbaleri su sada skupi, a možda neće biti za mesec dana, a s druge, mi imamo formiranu ekipu, dobre strance. Zbog svega toga nećemo žuriti, osim u slučaju da nam neko ode. Prelazni rok traje do sredine oktobra, ali svakako očekujem da ćemo dovesti još jednog-dvojicu igrača”.

Novitet sa kojim se svi klubovi u Superligi susreću od naredne sezone su bonus igrači u prvoj postavi: dvojica fudbalera mlađih od 21 godine i koji moraju da odigraju najmanje poluvreme.

Mi smo taj problem već rešili. Imamo golmana Popovića, Denisa Stojkovića, Lazara Pavlovića, Filipa Stevanovića, Nikolu Štulića, a priključili smo i još četvoricu igrača iz mladog tima. Filip je dosta utakmica već počinjao, Lazar Pavlović isto, a sigurno je da će se otvoriti prostor i za ostale. Nećemo mnogo lutati, prednost imaju momci koji su nastupali prošle sezone, ali ovi momci koji su tek priključeni imaće lakši put od prethodnika, jer smo sada prisiljeni da imamo dvojicu U21 igrača u prvih 11. Ipak, ja ne planiram da menjam zahteve, filozofiju igre, oni moraju da dođu na taj nivo”.

Jedan od igrača koji će takođe, kao bonus, češće dobijati šansu je Aleksandar Popović. A, na Zlatiboru su ukupno četvorica golmana Partizana. Među njima i povratnik Jovičić, te Stevanović koji još nije potpisao novi ugovor.

Uvek vodimo četvoricu golmana na pripreme, tako smo prošle sezone vratili Stevanovića. Popović će zbog pravila imati neku šansu više, zbog pravila o bonusu. Što se tiče Stevanovića, proces oko potpisa novog ugovora je u toku, ta odluka je doneta”, podvukao je Savo Milošević.


tagovi

FK PartizanSavo Milošević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara