Peglov (©Reuters)
Peglov (©Reuters)

Miriše na krunu u Porto Alegreu: Strašna forma Internasionala, šesta pobeda u nizu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.01.21. | 02:47

Posle trijumfa nad Fortalezeom, tim iz Porto Alegrea se primakao na samo bod od lidera brazilske Serije A Sao Paula

Internasional blista u brazilskoj Seriji A. Imao je tim iz Porto Alegrea turbulentan period posle odlaska argentinskog stručnjaka Eduarda Ćaća Kudeta u Seltu iz Viga, ispali su od Boke u Kopa Libartadores, eliminisani iz Kupa Brazila, ali izabranici trenera Abela Brage su trenutno ekipa u najboljoj formi pred dramatičan finiš šampionata u zemlji fudbala.

Pala je Fortaleza sa 4:2 na stadionu Žoze Pineiro Borda u 30. kolu elitnog ranga u Brazilu, pa je Internasional sada na samo bod do lidera Sao Paula, koji ni u trećem meču u 2021. godinu nije uspeo da slavi. Osvojio je samo bod (1:1) na gostovanju Atletiko Paranaenseu u Kuritibi.

Izabrane vesti

Ovo je šesta uzastopna pobeda Crvenih koji će do kraja sezone da se bori za titulu šampiona Brazila sa Sao Paulom, Atletiko Mineirom, Gremiom, Palmeirasom...

Već posle 10 minuta, Crveni su imali prednost od 2:0. Prvo je Paulao nespretno ubacio loptu u svoju mrežu, o posle slobodnog udarca Dorado je glavom matirao gostujućeg golmana Felipe Alvesa. Činilo se da će domaćin lako da osvoji tri boda, ali ubrzo je Paulista iz penala smanjio, da bi na startu drugog poluvremena Romarinjo izjednačio.

Domaćini su videli da je vrag odneo šalu, pa su krenuli sa žestokom napadima, a za samo šest minuta, od 71. do 77. rešeno je pitanje pobednika. Patrik je odlično prošao po levoj strani, a Peglovu nije bilo teško da zatrese mrežu gostiju za novo vođstvo od 3:2. Nedugo zatim, fudbeleri Fortaleze su drugi put na meču postigli autogol, a nespretan je ovaj put bio Karlinjos, od koga se lopta odbila posle dobre intervencije golmana Alvesa.

Bragantino je u finišu pobedio Searu u gostima sa 2:1, a sva tri gola pala su posle jedanaesteraca. Junak meča je bio Klaudinjo, koji je drugi put bio siguran sa kreča u sedmom minutu sudijske nadoknade za tri boda tima u vlasništvu kompanije Red Bul.

Bikovima je ovo treći meč u nizu bez poraza, sakupljeno je sedam bodova, pa su trenutno na mestu koje vodi u Kopa Sudamerikanu, drugorangirano takmičenje na tlu Južne Amerike.

BRAZIL 1 – 30. KOLO

Subota

Palmeriras - Gremio 1:1 (1:0)

/Vejga 33 - Souza 88/

Fluminenes - Sport Resife 1:0 (0:0)

/Patruk 49ag/

Nedelja

Vasko da Gama - Koritiba 0:1 (0:1)

/Mura Ugo 44/

Atletiko PR - Sao Paulo 1:1 (1:0)

/De Souta 39 - Če Če 61/

Santos - Botafogo 2:1 (1:1)

/Soteld 4, Bruno Markes 82 - Pedro 45+1pen/

Atletiko Mineiro - Atletiko GO 3:1 (2:0)

/Hjoran 13, Alonso 42, Žair 62 - Žanderson 78/

Ponedeljak

Seara - Bragantino 1:2 (0:0)

/Lima 62pen - Klaudinjo 56pen, 90+7pen/

Internasional - Fortaleza 4:2 (2:1)

/Paulao 4ag, Durado 10, Peglov 71, Karlinjos 77ag - Paulista 14pen, Romarinjo 56/

Utorak

00.00: (7,25) Gojas (4,40) Flamengo (1,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1BrazilInternasionalSearaBragantinoFortaleza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara