"Radonjić, Savo Milošević i Zoran Laković"
"Radonjić, Savo Milošević i Zoran Laković"

Misterija: Koliko može Nemanja Radonjić? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.07.14. | 14:05

Veljko Paunović u izjavi za MOZZART Sport kaže da Radonjić na reprezentativnom nivou nikad nije pravio probleme. Naknadni poziv i za Zvezdinog Marka Grujića

Radonjić, Savo Milošević i Zoran LakovićSvako ko je ikad na Jutjubu pogledao snimak Nemanje Radonjića mogao je samo da konstatuje da se u nogama sada već 18-godišnjeg momka krije raskošan talenat. Ali, dug je put od potencijala do istinskog asa, a Radonjićevo ime u poslednje vreme uglavnom se vezivalo uz skandale i problematično ponašanje. Zato je mnoge iznenadilo njegovo pojavljivanje na spisku selektora Veljka Paunovića za Evropsko U19 prvenstvo u Mađarskoj na kojem će srpski omladinci braniti evropsku krunu.

Jer, iako će svi iole upoznati sa dešavanjima u mlađim kategorijama srpskog fudbala reći da se potencijal kakav je Radonjić pojavljuje jednom u milion slučajeva, prva asoscijacija na Nemanjin pomen biće izjava predsednika Dragana Đurića iz decembra 2013.
"Nema spora, izuzetan je talenat, ali taj dečko četiri-pet meseci nije bio na treningu Partizana, a kada je dolazio nasrtao je na naše trenere. Žao mi je što moram ovako da kažem, ali on ima problem u glavi i njegovo ponašanje je remetilo rad naše omladinske škole“, rekao je Đurić obralažući prodaju talentovanog igrača Vitorulu.

Izabrane vesti

Međutim, u Fudbalskom savezu Srbije nisu odustali od Radonjića. Naprotiv. Veljko Paunović, poznat kao trener koji ume sa mladima, uverava da nema ni razloga za tako radikalne mere.
"Radonjić ni kod Milana Lešnjaka u prethodnoj generaciji nije napraivo niti jedan problem. Uvek se savršeno ponašao u reprezentaciji. Mi smo mu svi skretali pažnju na njegov rad i na ponašanje dok je bio u Partizanu. Razgovarali smo sa njim, savetovali ga. U pitanju je izuzetno talentovan igrač što niko i ne spori, a njegov odnos prema reprezentaciji je odličan. Uostalom, uvek je dobro igrao. Ono što želimo da vidimo na okupljanju je u kakvoj je trenutno formi. On, inače, trenira sa OFK Beogradom, koji nam je izašao u susret. Od njegove forme zavisi od toga da li će ići na EP, ali to važi za sve igrače koji su na spisku", kaže Paunović za MOZZART Sport.

Inače, U19 reprezentacija Srbije će pripreme za Evropsko prvenstvo početi u sredu u Košutnjaku, a ekipi će se priključiti i vezista Crvene zvezde Marko Grujić, koji je naknadno uvršten na spisak kao 23. fudbaler na kojeg Paunović računa.

Ali, najveća misterija je trenutno Radonjić. Jer, kada je spreman i fokusiran samo na teren - pakleno je opasan igrač.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Vitorulreprezentativni fudbalNemanja RadonjićVeljko PaunovićSrbija U19Srbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara