Aleksandar Mitrović (Foto: Reuters)
Aleksandar Mitrović (Foto: Reuters)

Mitar nema nameru da stane, podebljao rekord i doneo Fulamu 20. pobedu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.02.22. | 22:42

Trijumf Kotidžera protiv Piterboroa, novi kralj Čempionšipa potvrdio dominaciju

Srbin piše istoriju engleskog fudbala. Aleksandar Mitrović je 32. pogotkom u sezoni tokom prvog poluvremena protiv Piterboroa postao najbolji strelac u istoriji Čempionšipa. Potom je sredinom drugog upisao i 33, postavio konačan rezultat i obezbedio Fulamu 20. pobedu u sezoni - 2:1.

Lako je ekipi iz Londona kada ima napadača kao što je Mitrović. Miljenik navijača igra sezonu iz snova. Precrtao je Ivana Tonija koji je pre godinu dana postavio rekord Čempionšipa (od sezone 2004/05 kada je dobio to ime), a do kraja sezone mu je ostalo još 14 prilika da popravi učinak. Sada juri rekord Gaja Vitingema koji je najbolji strelac svih vremena u drugom rangu fudbala u Engleskoj sa 42 pogotka (1992/93). S ozbirom da ne može da se zaustavi, na dobrom je putu da ga stigne i prestigne.

Izabrane vesti

Fantastično igra bivši napadač Partizana ove sezone, posebno u poslednje vreme. Sada je jasno da nije pogrešio što je ostao u Fulamu koji nije uspevao da zadrži mesto u elitnom rangu prethodnih godina, ali kako stoje stvari Srbin će mu i po treći put omogućiti da dođe do Premijer lige. Učinak od 33 pogotka na 30 nastupa, ubeležen u februaru, zaista je zapanjujuć. Najbolji strelac u istoriji srpske reprezentacije uspeo je da upiše svoje ime zlatnim slovima u anale engleskog fudbala i tako još jednom potvrdio klasu.

Napunili su navijači Fulama stadion Krejven Kotidž svesni da bi mogli da prisustvuju istoriji. Sa nestrpljenjem su čekali da posle šuta njihovog ljubimca lopta pronađe put do mreže rivala, a trenutak za pamćenje dočekali su u 28. minutu, kada je četi Marka Silve dodeljen penal. Stavio je Mitar loptu na kreč, uzeo zalet, poslao golmana u jednu, loptu u drugu stranu i usledila je erupcija na tribinama. Istorijski momenat, koji će 27-godišnji napadač nesumnjivo pamtiti do kraja života.

Dominirao je londonski sastav i posle vodećeg pogotka, tražio se drugi kojim bi bio napravljen još jedan veliki korak ka pobedi. Nije bilo promene rezultata do odlaska na odmor, da bi posle 17 minuta igre u drugom delu i centaršuta Neskensa Kebanoa sa leve strane Mitrović zahvatio loptu na ivici peterca i naterao golmana Piterboroa da ponovo vadi loptu iz mreže. Rutinska završnica, u njegovom stilu.

Piterboro je pokušavao da se vrati, ali mu nije polazilo za rukom. Nije Fulam dozvoljavao da iko pokvari Mitrovićevo veče. Ipak, gosti dolaze do pogotka u 89. minutu, ali je bilo jasno da će im to biti jedina uteha za poraz na Krejven Kotidžu. Bilo je kasno da se išta promeni, ubrzo je usledilo veliko slavlje na stadionu u Londonu.

Rezultat je zbog Mitrovićevog rekorda nekako pao u drugi plan, ali omogućio je Fulamu da stekne devet bodova viška na čelu tabele, mada drugoplasirani Bornmut ima dve utakmice manje.

ČEMPIONŠIP - 34. KOLO

Utorak

Bristol Siti - Koventri 1:2 (0:1)

/Martin 62 - Matsen 25, Đokeres 89/

Hal - Barnsli 0:2 (0:2)

/Stajls 27, Moris 45/

Midlzbro - VBA 2:1 (0:1)

/Meknair 60, Tavernije 69 - Molumbi 28/

Preston - Notingem 0:0

Reding - Birmingem 2:1 (0:0)

/Žoao 67, Svift 73pen - Mekintajer 82ag/

Sreda

Derbi - Milvol 1:2 (0:2)

/Koper 88ag - Volas 2, Bari 30/

Fulam - Piterboro 2:1 (1:0)

/Mitrović 28p, 62 - Merijot 89/

Hadersfild - Kardif 2:1 (0:0)

/Koroma 88, Rasel 90+6 - Dojl 61/

KPR - Blekpul 2:1 (1:0)

/Dan 31, Ejmos 89 - Bouler 82/

Šefild junajted - Blekburn 1:0 (0:0)

/Dejvis 90+2/

Stouk - Luton 1:2 (0:0)

/Bejker 90+2 - Hilton 56, Džerom 82/

Odloženo

Svonsi - Bornmut

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Aleksandar MitrovićPiterboroČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara