Aleksandar Mitrović (Reuters)
Aleksandar Mitrović (Reuters)

Mitrogol o Tonijevoj kopiji proslave gola: Možda sam mu idol, on je „moj klinac“

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.08.22. | 13:40

Srpski napadač se osvbrnuo na pobedu protiv Brentforda

Prethodna dva puta kada je Fulam ulazio u Premijer ligu, nije imao obećavajući start i završilo se ekspresnim povratkom u Čempionšip.

Ovoga puta deluje da je drugačije i da je Aleksandar Mitrović spreman i sposoban da nosi londonske belo-crne do nekih boljih rezultata. Posle tri kola ima tri gola, a njegova ekipa nema poraz.

Izabrane vesti

Minulog vikenda je pogotkom u 90. minutu doneo Kolibašima prvu pobedu u sezoni nad Brentfordom.

„Neverovatan, neverovatan osećaj. Bio je baš dobar meč sa mnogo golova, preokreta i na kraju smo uspeli da iščupamo pobedu. Sami sebi smo otežali posao. Imali smo dobrih 35 minuta u prvom poluvremenu i onda smo spustili tempo. Oni su to osetili i dali nam dva gola“, rekao je Mitrović za klupski sajt.

Priznao je da mu nije bilo lako.

„Golman Raja mi je baš otežao posao. Propustio sam nekoliko porilika, imao uspone i padove... Ukratko bih rekao: Moja životna priča. Ali nikad ne odustajem. Na kraju sam uspeo da postignem gol posle nekoliko promašenih šansi. Verovao sam da će stići jedna prava lopta i da moram biti spreman ako stigne. Stigla je i osvojili smo mnogo bitna tri boda“.

Optimista je da će ovo biti dobra sezona za Fulam.

„Bila je to prilično dobra utakmica. Svi su uživali – od nas na terenu, do navijača na tribinana. Jedino mislim da naš trener nije uživao baš toliko. Ali je makar na kraju bio srećan. Kao i mi jer nam je ova prva pobeda u sezoni. I dalje smo neporaženi posle tri kola. Nastavljamo da verujemo, radimo naporno i fokusiramo se na narednu utakmicu“.

Mitrović sve zasluge pripisuje treneru Marku Silvi.

„On je promenio Fulam kao klub, promenio je način na koji igramo i način na koji verujemo. Nikad se ne predajemo što smo sada i pokazali“.  

Posebno zanimljiv detalj je bio kada je Brentfordov napadač Ajvan Toni postigao izjednačujući gol i proslavio ga gesitkulacijom kojom inače Mitrović proslavlja golove.

„Svako ima idole. Igrao je sa mnom u Njukaslu i bio „moj“ klinac. Moj idol je bio Širer pa sam verovatno ja Tonijev idol“.


tagovi

Aleksandar MitrovićAjvan Toni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara