Dragan Mićić (©Starsport)
Dragan Mićić (©Starsport)

Mladost opet u Inđiji, Mićić se vratio u Loznicu

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.04.22. | 10:40

Mečevi 1. kola plej-ofa Prve lige Srbije na programu su u subotu od 16 časova

Kao što se u Superligi Srbije ove subote igra Večiti derbi, okršaj između prvog i drugog tima na tabeli, tako će i u Prvoj ligi da se sastanu dva najbolja tima posle prve faze takmičenja. Od 16 časova lider Inđija će da ugosti Mladost iz Novog Sada.

Oba tima su igrala odlično do pre nekoliko nedelja, kada su malo počeli da štucaju. Smenjivali su se na prvom mestu, imaju samo po dve pobede iz poslednjih pet kola, a sve to je iskoristio Javor i zahvaljujući seriji pobeda im je prišao na tabeli.

Izabrane vesti

Sada, uoči početka doigravanja i poslednjih sedam kola u šampionatu situacija se zakomplikovala. Inđija je prva sa 58 poena, Mladost ima 57, a Javor 56. Direktno u Superligu će samo dva najbolja tima, treći i četvrti će da igraju baraž sa 14. i 13. iz elitnog ranga. Zato, svaki poen će da pravi razliku.

Mladost je relativno skoro gostovala u Inđiji, pre svega tri nedelje. Tada su zeleno-beli odbranili domaći teren, slavili sa 2:1 i preuzeli ponovo lidersku poziciju. Novosađani su prvi poveli golom nekadašnjeg veziste Inđije Srđana Dimitrova, ali su Vladan Milosavljev iz penala i Uroš Ignjatović golovima doneli preokret.

Dobro poznajemo Mladost GAT, radi se o najkonstantnijoj i najkvalitetnijoj ekipi u ligi. Dueli sa njima su uvek teški, neizvesni, i spremno ih očekujemo. Trudićemo se da timskom igrom neutrališemo njihove vrline, a to je ofanzivna tranzicija i prekid, samim tim naš kvalitet će doći do izražaja“, kazao je Milan Kuljić, strateg Inđije. On neće moći danas da računa na Đurića i Plavšića zbog suspenzija.

16.00: (1,85) Inđija (3,25) Mladost Novi Sad (4,30)

Imali su GAT-ovci priliku da plej-of ipak dočekaju na prvoj poziciji i da budu domaćini protiv Inđije, pošto su u 30. kolu Sremci izgubili od Železničara (3:1). Dan kasnije je Mladost međutim zabrljala, odigrala je 0:0 sa Mačvom u Šapcu.

Zanimljivu uvertiru imala je i utakmica OFK Žarkova i Loznice, koja će da se odigra u isto vreme kada i derbi u Inđiji. Gosti su smenili trenera, iako su pod palicom Duška Obadovića ostvarili cilj koji su zacrtali – plasman u plej-of.

Verovatno je reč o šok-terapiji, pošto su Lozničani vezali tri poraza u prethodnom periodu, odnosno imaju samo dve pobede u poslednjih osam kola. Jedan od tih poraza je doduše bio u Kupu Srbije od Partizana, ali pre toga su bolji bili i Radnički iz Sremske Mitrovice i Rad.

16.00: (1,93) OFK Žarkovo (3,25) Loznica (3,90)

Rešenje nije bilo novo, na klupu se posle samo nekoliko meseci od dobijanja otkaza vratio Dragan Mićić. Upravo je sa njim Loznica i ušla u Prvu ligu Srbije, počela je sezonu u njoj, ali je loše startovala i u novembru je došlo do razlaza. Zamenio ga je Obradović, a sada se Mićić vraća na dobro poznatu funkciju.

Ni Žarkovo, ni Loznica, nemaju neke previsoke ambicije u plej-ofu. Verovatno će njihov okršaj direktno da odluči to ko će sezonu da završi na osmoj poziciji. Svi dosadašnji susreti ova dva tima pripala su Žarkovu. Bilo ih je pet do sada, a oba ovosezonska završena su 1:0.

---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------

PRVA LIGA SRBIJE

PLEJ-OF – 1. KOLO

Subota

16.00: (1,72) IMT (3,40) Radnički Sremska Mitrovica (4,90)

16.00: (1,85) Inđija (3,25) Mladost Novi Sad (4,30)

16.00: (1,93) OFK Žarkovo (3,25) Loznica (3,90)

Nedelja

18.00: Javor - Železničar P.


PLEJ-AUT – 1. KOLO

Petak

Grafičar - Kabel 5:0 (4:0)

/Burmaz 4, 18, 31, N. Mituljikić 14, Bačanin 81p/

Subota

16.00: (2,75) Budućnost Dobanovci (2,65) Zlatibor (2,95)

16.00: (1,70) Mačva (3,45) Timok (5,00)

16.00: (1,70) Rad (3,30) OFK Bačka (5,30)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Prva liga SrbijeDragan MićićMladost Novi SadFK InđijaInđijaLoznicaŽarkovo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara