Mladost sve jača, još jedan Brazilac u Novom Sadu

Vreme čitanja: 1min | sre. 28.12.22. | 15:01

Brazilac Kristijan proširio ofanzivni kapacitet tima

Rešila je novosadska Mladost da osveži tim uoči početka prolećnog dela sezone u Mozzart Bet Superligi. Nije se proslavila tokom jeseni, tek je pretposlednja na tabeli i zato se ovih dana kadar proširuje.

Posle krilnih napadača Nemanje Milića i Milana Savića, desnog beka Nikole Jankovića, levog beka Srđana Grbeža, te defanzivnog veznog Miroslava Bjeloša, Gatovci su angažovali i peto pojačanje tokom zime. Prvo iz inostranstva. U pitanju je Kristijan dal Belo (23), koji bi trebalo da proširi opcije treneru Ljubomiru Ristovskom, s obzirom da je tim iz Novog Sada postigao najmanje golova u prvih 16 kola. Svega deset.

Izabrane vesti

Sad je tu Brazilc koji jednako dobro može da pokrije pozicije krilnog i centralnog napadača. Ovo će mu biti nastavak evropskog puta, pošto je prethodnih godinu i po proveo u Zorji i sa predstavnikom Ukrajine letos igrao kvalifikacije za Ligu konferencije, gde je sastav iz Luganska zaustavila rumunska Univerzitatea iz Krajove.

Ukupno je Kristijan dres Zorje oblačio 29 puta, postigao je jedan i namestio šest golova. Prethodno je u otadžbini igrao za Brazil RS, Botafogo i Brazil de Pelotas.

Del Belo će biti drugi Brazilac u istoriji Mladosti GAT, posle štopera Val Bajana koji je po okončanju prethodnog prvenstva napustio klub.



tagovi

Mladost Novi Sad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara