Slavlje Monakovih igrača posle gola Anžeu (©AFP)
Slavlje Monakovih igrača posle gola Anžeu (©AFP)

Monako pred Zvezdu: Kleman hrabri Golovina, Disasi o ambicijama kluba

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.11.22. | 09:46

Kneževi u četvrtak (18.45) domaćini crveno-belima u meču odluke za proleće u Ligi Evrope

Ferencvaroš je prošao u osminu finala Lige Evrope, a iz Grupe H u svojevrsni baraž za tu rundu mogu sva tri preostala tima: Monako, Trabzon i Crvena zvezda.

Kneževi su u najboljoj poziciji jer imaju bod više od turskog i srpskog predstavnika, ali da bi bili sigurni neophodna im je pobeda na svom stadionu protiv crveno-belih u četvrtak od 18.45.

Izabrane vesti

Remi bi mogao da spusti Monako na treću poziciju i pošalje ih u Ligu konferencije, što bi u francuskom klubu bilo ocenjeno kao neuspeh.

"Ako ne prođemo grupu, značiće da smo podbacili. Vlasnici, trener, kao i svi igrači, imamo istu ambiciju, a to je prolaz grupne faze. Moramo da dobro da se pripremimo za ovaj meč, ali bez dodavanja pritiska. Ako budemo koncentrisani, možemo do cilja", istakao je štoper Aksel Disasi.

Monako je minulog vikenda na stadionu Luj II pobedio Anže 2:0, ali su se dosta namučili izabranici Filipa Klemana u duelu sa poslednjeplasiranim timom Lige 1. Gosti su, čak, nekoliko puta ozbiljno zapretili iz kontranapada u prvom delu meča, pri rezultatu 0:0. Tek po povratku sa odmora, Monako je golovima Brila Emboloa u 54. i Aleksandera Golovina u 70. minutu stigao do pobede.

Prvi je spretno reagovao u petercu rivala posle asitencije Vandersona, koji je na početku drugog dela utakmice zamenio indisponiranog Malanga Sara, dok je drugi pogodio metu lepim udarcem iskosa sa leve strane u dalji ugao.

Priželjkuje Monakov trener još takvih golova ruskog veziste i hrabri ga da što češće pokušava.

"Veoma sam zadovoljan njegovom partijom. Imao je dosta takvih šansi u prethodnim utakmicama, kada je forsirao šut. Pričali smo sa njim o tome i pokazivali mu slike, jer ima kvalitet da postigne još mnogo takvih golova. Nadam se da će tako i biti", priželjkuje Kleman.

Monako je u prošlom kolu Lige Evrope ispustio pobedu u Budimpešti, pošto je Ferencvaroš izjednačio na 1:1 manje od 10 minuta pre kraja i, zahvaljujući prethodnoj pobedi nad Kneževima (1:0) osigurao prvo mesto.

Prethodni meč beogradskih i francuskih crveno-belih završen je pobedom gostiju na stadionu Rajko Mitić 1:0, ali može se konstatovati - nezasluženom. Crvena zvezda je bila bolji rival u tom meču, kontrolisala dešavanja na terenu i imala inicijativu, međutim, neopreznim potezom Slavoljub Srnić je poklonio Monaku penal u 72. minutu, koji je Embolo pretvorio u pogodak. Preskupo će taj poraz koštati srpskog šampiona ukoliko u četvrtak ne uspe da se domogne drugog ili, makar, trećeg mesta u grupi.



tagovi

Liga EvropeMonakoFK Crvena zvezdaFilip Kleman

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara