Moraće Zvezda ovako u plej-ofu: Falčineli puca iz svih pozicija, Nikolić i Ivanić odgovorili na golčinu Gavrića (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 20.09.20. | 22:43

Crveno-beli lako savladali Voždovac sa 6:0

Žaliće cele sezone Crvena zvezda za prosutim mlekom u Nikoziji – možda ne tako intenzivno kao ovog septembra – pošto je utisak da je ispala od objektivno mnogo slabijeg tima, ali Dejan Stanković je uspešno počeo rehabilitaciju ekipe u teškim danima za kompletnu zvezdašku javnost, stručni štab i rukovodioce kluba. Srpski šampion je posle kraha protiv Omonije nastavio pobednosni niz u domaćoj Superligi, deklasiravši mladu ekipu Voždovca sa 6:0. Bilo je ovo veče velikih poteza i evro golova na najvećem srpskom stadionu čiji potpisnici su bili Željko Gavrić, Veljko Nikolić i Mirko Ivanić. Na kraju bilo je ovo veče i najubedljivije Zvezdine ovesezonske pobede.


Izabrane vesti

Crveno-beli su uhvatili trijumfalni pravac za ono što ih čeka 1. oktobra, kada greške neće smeti da bude. Crvena zvezda je pokazala naznake onog što treba da bude standard, posebno u mečevima od kojih zavisi budućnost kluba. Istina, Omonija nije Voždovac, ali je Crvena zvezda pucački bila raspoloženija, ofanzivno vrlo nadahnuta, sa dubinom i širinom u igri. Delovalo je da može da postigne pogodak kada god hoće i to na poseban način. Jedan od poslednjih vozova samopouzdanja uhvatio je novi napadač crveno-belih Dijego Falčineli. Posle promašenog penala u Nikoziji, bivši napadač Sasuoloa pokazao je da možda neće završiti u vagonu promašenih investicija sportskog sektora i stručnog štaba kluba sa Marakane.

Nije Italijan doveden da donosi prevagu u ovakvim mečevima, ali sa dva gola u m,reži Milana Prekovića pokazao je da ga nije napustio instinkt špica. I ne samo to: volej udarcem levom nogom i trzajem glavom Falčineli je demonstrirao naznake vrlo, vrlo školovanog napadača. I pre i posle golova Falčineli je bio jako raspoložen za timski rad, što bi rekli treneri znalački tražio dubinu, spuštao loptu grudima ka Kataiju i Kangi.Voždovac nije mogao da pruži otpor ofanzivno orjentisanoj Crvenoj zvezdi. Gosti su, pored povremenih izletana protivničku polovinu, palii pod uticajem majstorskih poteza Falčinelija i Željka Gavića. Mladi reprezentativac Srbije je upečatljivim talentom stavio pod lupu odluku Dejana Stankovića da ga pošalje na teren protiv Omonije u finišu meča.

Možda je zaslužio više minuta koji bi mu omogućili da udarcem sa distance sruši defanzivni bedem kiparskog prvaka. Imao je sličan pokušaj u Nikoziji koji je liznuo prečku, ali je ove večeri Gavrić ukrasio osmu uzastopnu pobedu crveno-belih. Posle vodećeg gola Falčinelija (volej udarac levom nogom), Zvezdin đak je sačekao svoj trenutak da uradi ono što najbolje zna. Potezom tela oslobio se čuvara, a potom sa 25 metara savio dijagonalu u dalji ugao. Lopta se od okvira gola spustila u mrežu i ukrasila možda i najlepši detalj u dosadašnjem delu sezone...

Crvena zvezda je radila još nešto, što treba da bude konstanta tima Dejana Stankovića, i što je tako nedostajalo u Nikoziji. Bekovi Gajić i Rodić su bili konstantno gore, spremni da stvore višak i kvalitetnim centrašutevima hrane Dijega Falčinelija i Aleksandra Kataija...

Već tada je bilo jasno da će Voždovčani proći kao TSC pre dve sedmice na Marakani. Prosto, Crvenoj zvezdi sse otvorilo, želela je serijom evrogolova da razbistri misli posle ispadanja iz Lige šampiona. Visok standard, koji je nametnuo Željko Gavrić, prihvatili su Veljko Nikolić i Željko Gavrić.

Mladi vezista je stigao do trećeg pogodka u sezoni, baš kao protiv Radničkog i Mačve, pogodio je sa distance. Zakucao je loptu sa 16 metara. Vrlo brzo smo videli još jednu solo parituru, ovog puta u režiji Mirka Ivanića. Desnom nogom je ciljao i iz prve naciljao dalji ugao nemoćnog Prekovića.

Mogao je da se opusti Dejan Stanković i šansu pruži Spiridonoviću, Pankovu i mladom Raduloviću. Na kraju je prvi pogodak u sezoni postigao Milan Pavkov.

CRVENA ZVEZDA - VOŽDOVAC 6:0 (3:0)

/Falčineli 17, 40,Gavrić 19, Nikolić 56, Ivanić 58, Pavkov 90/

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Andrija Stojanović

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić, Degenek, Pankov, Rodić (od 46. Eraković) - Nikolić, Petrović - Katai (od 46. Ivanić), Kanga, Gavrić - Falčineli.

VOŽDOVAC: Preković - Stanković, Milović, Gajić, Živković - Putničanin, Ajdinović - Cvetićanin (od 46. Stojsavljević), Milosavljević, Stojčev - Vujnović.

SUPERLIGA - 8. KOLO

Petak

Vojvodina - Radnik 2:0 (0:0)

/Bojić 56, 67/

Subota

Bačka – Napredak 0:0

Metalac – Mladost Lučani 1:1 (1:0)

/Katanić 10p – Ješić 86/

Radnički Niš – Čukarički 0:0

Nedelja

Novi Pazar – Inđija 1:0 (1:0)

/Tomić 7/

Rad – Javor 1:0 (0:0)

/Lazarević 74/

Spartak – Proleter NS 1:2 (1:1)

/Nikolić 22 – Babić 19, Mitrović 74/

Zlatibor - Partizan 0:1 (0:0)

/Natho 79p/

Crvena zvezda - Voždovac 6:0 (3:0)

/Falčineli 17 i 40, Gavrić 20, Nikolić 56, Ivanić 58, Pavkov 90/


Ponedeljak

17.30: Mačva - TSC

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Dejan StankovićVeljko NikolićMirko IvanićDijego Falćineli

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara