Jegor Titov/ Milan Gajić (©AFP/MN Press)
Jegor Titov/ Milan Gajić (©AFP/MN Press)

Moskovske pretpraznične večeri: Bizarnostima je kraj, igramo sa jakom Srbijom

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.03.24. | 10:50

Ushićenost ruskih medija ne jenjava, brojni igrači dali uvertiru spektaklu

Od kada su FIFA i UEFA zabranile fudbalerima Rusije da učestvuju u takmičenjima pod njihovim okriljem, tamošnjem savezu nije ostalo ništa drugo do ugovoranja prijateljskih utakmica sa selekcijama nižeg renomea poput Kube i Tadžikistna (koji u tom trenutku još nije bio četvrtfinalista azijskog Kupa). Najrelevantniji protivnik u prethodne dve godine bio je Kamerun, a sada će utakmicom sa Srbijom (četvrtak, 18.00) stepenik biti podignut za stepenik više.

Jedan od tamošnjih eminentnijih medija Sport Ekspres u najavi duela iskazao je veliko poštovanje prema Orlovima.

Izabrane vesti

"Ponekad je sve izgledalo depresivno, čak i apsurdno. Jednom je Karpin doveo 40 ljudi u trening kamp i igrao sa dva tima protiv olimpijske reprezentacije Egipta. Konfuzan je bio nivo protivnika uz svo poštovanje prema njima. Kada smo igrali 0:0 u ekstra kombinovanom sastavu protiv Uzbekistan i Tadžikistana mnogi su se zapitali - treba li nam ovo uopšte? Bizarnostima je kraj, sada igramo sa jakom Srbijom. Sastav Rusije je nikad jači od uvođenja sankcija, imamo sve igrače iz Evrope uključujući Golovina, Mirančuka i Zaharjana", navodi se na sajtu Sport Ekspresa.

U sklopu predigre za duel na VEB Areni, svoje viđenje izneli su i reprezentativac Srbije i član moskovskog CSKA Milan Gajić, kao i nekadašnji golman brojnih ruskih klubova Dejan Radić.

"Neke zemlje ne vole Rusiju više i od same Ukrajine i žao mi je što ne žele da igraju sa njom. To je sve politika, a ovakve utakmice poručuju da svi treba igraju fudbal. Jedina je šteta što se ova utakmica nije odigrala ranije. Niko ne brani, primera radi Izraelu i SAD-u da igraju, ali su informacioni rat i pritisci veoma jaki", rekao je nekadašnji čuvar mreže Rostova, Spartak Naljčika i Alanije iz Vladikavkaza Dejan Radić.

Milan Gajić upitan je za mišljenje o najboljim srpskim igračima koji su nastupali u Rusiji, a četiri imena bila su u fokusu nekadašnjeg beka Crvene zvezde.

"Miloš Krasić, Nemanja Vidić, Bane Ivanović i Zoran Tošić. Ne mogu da imenujem jednog. Ja još ne mogu da se svrstam u tu grupu ha ha ha", uz smeh će član Armejaca.

Legenda Spartaka iz Moskve Jegor Titov posebno je ushićen pred duel sa Srbijom

"Svi moraju da shvate je ovo praznik ruskog fudbala. Igraće fudbalske zvezde na jednom mestu posle toliko dugo vremena. Stadion će biti pun. Reprezentaciji želim pobedu, ali je najvažnije da se utakmica igra. Biće lepo igrati i protiv Paragvaja".

Reprezentativac Zbornaje Danil Hluševič dao je čini se prilično subjektivan odgovor na pitanje koja selekcija ima snažniji napadački trio.

"Mislim da je Čalov - Tjukavin - Sergejev bolji od Mitrović-Vlahović-Jović", izjavio je igrač Spartaka, koji je interesantno rođen u Simferopolju, na Krimu.

Na Sport Ekspresu zaokužuju priču sledećim zaključkom.

"Da smo rasturili reprezentaciju ničeg od ovoga ne bi bilo. Da, ne bi se dešavale bizarne stvari poput susreta sa egipatskim olimpijcima, ali ne bi bilo ni dobrih, kao što je pun stadion protiv Kameruna, kao i što će sada biti protiv Srbije. Niko ne bi smeo da se usudi i kaže da je sve ovo besmisleno".


tagovi

Dejan RadićMilan Gajićfudbalska reprezentacija Rusijefudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara