Motika pokazao da je živ! Zvezda i bez najboljih prejaka za Nefči

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.01.23. | 16:47

Crveno-beli lako slavili protiv azerbejdžanskog tima, pobedonosni pogodak postigao nekadašnji igrač Bajerna – 1:0

Napravio je trener Crvene zvezde audiciju mladosti, Nemanja Motika je pokazao da je živ! To je siže druge kontrolne utakmice srpskog šampiona u Beleku, tačnije pobede nad Nefčijem iz Bakua – 1:0. Crveno-beli su današnji meč praktično odigrali bez najboljih pojedinaca u bližoj prošlosti – Ivanića, Kataija, Dragovića, Aleksandra Pešića i Gelora Kange. Ali su u podmlađenom sastavu bili prejaki za Nefči. Tim iz Azerbejdžana praktično nije ozbiljno pripretio Milanu Borjanu i Nikoli Vasiljeviću, dok je posle pogotka Nemanje Motike u četvrom minutu na drugoj strani viđena prava revija promašaja. Nije hteo pogodak Kingsa Kanvgu, nije se dalo ni Stefanu Mitroviću, dok je Nemanja Motika u prvom poluvremenu mogao da se ozbiljno nametne.

Ako ništa drugo nekadašnji član Bajerna, plaćen 1,5 miliona evra, pokazao je da u njemu ima još fudbalskog života. Pomeren na poziciju desnog krila, Motika je u prvom poluvremenu bio najaktiviniji igrač Crvene zvezde. Posle gola promašio je još dve šanse, ali je stalno pravio opasnost.

Izabrane vesti

Odlučio se trener Crvene zvezde Miloš Milojević da u drugom kontrolnom meču u Beleku, protiv azerbejdžanskog Nefčija, dobro izmeša karte. Odlučio se mladi stručnjak za vrlo zanimljivu postavu u ofanzivnom delu, u sastavu Motika-Mitrović i Mijatović (centralni napadač).

Teško je četvtoplasirani tim prvenstva Azerbejdžana shvatiti kao ozbiljan reper, ali imaju čime da budu zadovoljni u stručnom štabu Crvene zvezde. Bar kada je reč u prvom poluvremenu. Srpskim šampion je agresijom u manevru – predvođen Srđanom Mijailovićem – udavio rivala presingom. Nefči je teško prebacivao loptu na polovinu Crvene zvezde. Sa druge strane crveno-beli su stalno stavljali višak ispred gola hrvatskog čuvara mreže Brkića.

Zna sigurno Nemanja Motika da mu je ovo jedan od ključnih perioda karijere. Bivši pitomac Bajernove škole do sada nije ispunio očekivanja, ali je performansom u prvom poluvremenu pokazao da bi mogao da bude pojačanje iz sopstvenih resursa. Sve je počelo u petom minutu kada je Motika iskoristio pas Kingsa Kanve i prvu šansu pretvorio u vođstvo tima Miloša Milojevića. I nije tu stao. Nedostajalo je samo malo mirnoće i koncentracije Nemanji Motiki da za 15. minuta upiše het-trik i ozbiljno se nametne Milošu Milojeviću. I ovako će biti zadovoljan.

Crvena zvezda je igrala na nešto drugačiji način u odnosu na ono što smo navikli u prethodnom periodu. Žića je bila na brzim krilima, pošto je po levom boku gazio Stefan Mitrović. I on je imao dve prilike iz kojih je mogao mnogo više. U jednoj situaciji istakao se golman Nefčija Brkić.

Što bi treneri rekli, Crvena zvezda je igrala dobro iza lopte. Ne baš kvalitetan rival napravio je samo jednu dobru situaciju, kada je glavom posle prekida Milanu Borjanu zapretio bivši štoper Partizana Vojislav Stanković. Za odličnu ocenu nedostajala je bolja realizacija...

Slično je proteklo i drugo poluvreme. Zicere su promašivali Kingsa Kangva, Ibrahim Mustafa, golman Brkić je razoružavao Stefana Mitrovića. Korektan utisak ostavio j mladi štoper Stefan Leković trudeći se da stalno igra u napred. Mogao je brojne promašaje da kazni Nefči, ali je Salianski u 87. minutu šutirao pored gola.

CRVENA ZVEZDA: Borjan (od 46. Vasiljević) – Gobeljić (L.Nikolić), Milunović (od 60. Eraković), Pankov (od 60. Leković), Rodić (od 60. Azarov) – Mijailović (od 46. Sanogo), Srnić (od 46. Nikolić) – Motika (od 60. N.Mituljikić), Kangva (od 46. Krstičić), Mitrović (od 60. Prucev) – Mijatović (od 46. Mustafa)


tagovi

Miloš MilojevićNemanja MotikaKings KangvaStefan Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara