(Reuters)
(Reuters)

Možda bodove ne umeju da sakupljaju, ali za nokaut fazu su majstori: Sao Paulo u novom polufinalu

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.08.22. | 04:01

Trikolori zakazali okršaj sa Flamengom

Sao Paulo je poslednji polufinalista Kupa Brazila. Ranije su plasman u polufinale obezbedili Korintijans, Fluminense i Flamengo koji će biti sledeći rival popularnih Trikolora.

Posle minimalne pobede na svom terenu u prvom meču četvrtfinala, Sao Paulo je večeras odoleo na gostovanju Americi Mineiro (2:2) i prošao dalje.

Izabrane vesti

Velikan sa Morumbija ove sezone igra slabo u prvenstvu i tek je 11. na tabeli ali zato blista u takmičenjima gde se igra nokaut faza. U Paulista prvenstvu su dogurali do finala gde je bolji bio Palmeiras. Potom su u Kopa Sudamerikani dogurali do polufinala i najveći su favorit za osvajanje trofeja. A evo sada su stigli i do polufinala nacionalnog kupa.

Mogli su Trikolori večeras u Belo Orizonteu mnogo ranije i lakše da reše dileme oko daljeg plasmana jer su na kraju prilično drhtali.

Golovima drugog strelca tima Lusijana Nevesa su imali velikih 2:0 posle pola sata igre i delovalo je da je Amerika u bezizlaznoj situaciji. Ipak, domaćin je krenuo na sve ili ništa i u finišu poluvremena iskoristio poklon Reinalda koji je igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Velington Paulista je bio siguran sa bele tačke i oživeo nadu Amwerike.

Život Sao Paulu je u drugom poluvremenu zakomplikovao onaj od kojeg se to najmanje očekivalo. Veteran Miranda je dobio crveni karton u 57. minutu i dao Americi povoda da navali svim silama. Kada je Everaldo izjednačio u 65. minutu, delovalo je da će domaćin preokrenuti i makar se dočepati penal serije.

Napala je Amerika, gosti su se grčevito branili ali su na kraju izdržali i osam minuta nadoknade i proslavili prolaz u polufinale.


tagovi

Sao PauloAmerika Mineiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara