Nmeča i Otavio (© AFP)
Nmeča i Otavio (© AFP)

Možda ga se Siti lako odrekao: Rešio EP za mlade, daje golove u Bundesligi, ispalio raketu u Ligi šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.11.21. | 20:43

Lukas Nmeča opet strelac za premijernu pobedu Volfzburga u elitnom kupu, protiv Salcburga 2:1

Navijači Mančester Sitija prekrili su ruke očima, iako će njihovi miljenici tek sutra na teren. U prethodna dva meča njihovi miljenici nisu mogli ni da opepele (0:0 sa Vest Hemom u Liga kupu, pa eliminacija na penale, potom 0:2 u premijerligaškom susretu sa Kristal Palasom), ali zato momak koga se Pep Gvardiola odrekao, a da mu nije dao ni šansu – rešeta.

Lukas Nmeča je rešio još jednu utakmicu. Letos je odučio prvaka Evrope za uzrast do 21 godine, pošto je Nemačkoj doneo trijumf nad Portugalom, dok je i te kako oživeo šanse Volfzburga da bi mogao do osmine finala Lige šampiona. U četvrtom kolu Grupe G projektil snažnog špica ispostavio se ključnim za obaranje RB Salcburga – 2:1.

Izabrane vesti

Podsetimo, Nmeča je minulog vikenda pogodio i na gostovanju Leverkuzenu, sad još jednom obradovao novog trenera Florijana Kofelda, za prvu pobedu bundesligaša u elitnom kupu. I to na kakav način. Na pas Maksimiljana Arnolda našao je način da pored ovog utorka neubedljive odbrane austrijskog predstavnika primi loptu, a onda pošalje raketu u rašlje Filipa Kona, navijače na Folksvagen areni razveseli, a Sitijeve natera da se zapitaju da li je malo što ga se aktuelni prvak Engleske odrekao za samo 8.000.000 evra.

Nmeča je bio strelac i pre dve sedmice u Austriji, ali je tad Noa Okafor pogodio dvaput za slavlje Salcburga, kome je tad inicijalnu prednost doneo Karim Adejemi. I opet je 19-godišnji špic imao zicer u uvodu meča, samo što je ovoga puta bio neprecizan. Za razliku od Ridela Bake, s obzirom da je vezista Zelenih u prvom narednom napadu lako pogodio na dodavanje Janika Gerharda.

Gosti su uspeli da se vrate u igru sjajnim pogotkom Maksimilijana Vobera iz slobodnog udarca na isteku pola sata, ali rešenje za Nmeču nisu imali. I dalje su prvi kandidati da prođu u osminu finala iz ove grupe, ali...


LIGA ŠAMPIONA, GRUPA G

Volfzburg – Salcburg 2:1 (1:1)

/Baku 3, Nmeča 60 – Vober 30/

21.00: (1,65) Sevilja (3,60) Lil (6,75)



tagovi

Lukas NmečaVolfzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara