Hvan In Bom (©Reuters)
Hvan In Bom (©Reuters)

Može li Južna Koreja da sačuva mrežu?

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.03.24. | 11:49

Tigrovi su primili bar jedan pogodak na sedam proteklih duela, ali su i pored toga lideri Grupe C kvalifikacija za SP

U četvrtom kolu azijskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo Tajland će u utorak po podne da dočeka Južnu Koreju na stadionu Rajamangala (13.30). Obe selekcije su morale da se zadovolje delom plena iz poslednjeg "prozora" i biće željne da ovoga puta prođu bolje.

Južna Koreja je prekinula stopostotni skor u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo remijem 1:1 protiv Tajlanda u Seulu u četvrtak. Izabranici Hvanga Sun-honga poveli su tri minuta pred odlazak na pauzu preko najveće zvezde Son Heung-Mina, da bi Suphanat Mueanta poravnao situacija tek posle sat vremena igre. Bez obzira na to, Taegeuk Voriorsi su na vrhu Grupe C, sa tri boda više od Tajlanda i Kine na sredini kvalifikacione kampanje.

Izabrane vesti

Pošto je gotovo obezbedila plasman u sledeću fazu kvalifikacija za Mundijal, Južna Koreja se nada da će prevazići krizu, zbog koje je pre vremena sa selektorske funkcije otpušten Jirgen Klinsman. Defanziva u poslednje vreme nije bila jača strana, i Tigrovi su primili bar jedan pogodak na sedam proteklih duela.

13.30: (7,25) Tajland (4,40) Južna Koreja (1,45)

Inače, odbrana koncentrisana oko štopera Bajerna Min-jae Kima donedavno je bila skoro besprekorna, ali je posustala. Kritike trpi i vezni red gde je nezamenjiv Hvan In Bom, as Crvene zvezde, dok od korejske javnosti nije pošteđen ni navalni deo, gde sve zavisi od Sona.

S druge strane, Tajland je pokazao određeni kvalitet pošto je uspeo da se vrati kući sa teško izborenim bodom protiv Južne Koreje pre pet dana. Međutim, igrači Masatade Išija sada su bez pobede od početka svog putovanja u Azijskom kupu kada su 2:0 bili bolji nad Kirgistanom u januaru.

Trenutno Tajland može da se pohvali sa četiri boda iz tri meča, i na drugom je mestu u Grupi C, ali nije ni na koji način siguran da će završiti među najbolja dva jer mu Kina diše za vratom.

Verovatno najveći problem sa kojim se Tajlanđani suočavaju je nedostatak međunarodnog iskustva. Većina selekcije igra kod kuće ili u ligama susednih zemalja. Nije iznenađujuće što niko od aktera nije procenjen na tržišnu vrednost veću od milion evra. Dve zvezde su Nikolas Mikelsen i Suphanat Muenata i igraju za danski Odenze, odnosno belgijski Leven.

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO - GRUPA C, 4. KOLO

Utorak

13.00: (1,17) Kina (6,50) Singapur (14,0)

13.30: (7,25) Tajland (4,40) Južna Koreja (1,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

kvalifikacije za svetsko prvenstvoreprezentacija Južne KorejeHvan In BomHjong-Min Son

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara