Fudbaleri Lids (Foto: AFP)
Fudbaleri Lids (Foto: AFP)

Može li Lids bez Filipsa do 200. pobede u Premijer ligi?

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.02.21. | 14:01

Paunovi izgubili svaku od prethodnih pet utakmica na kojoj nije bilo engleskog veziste

Sautempton je još od sredine januara u slobodnom padu. Toliko ekipa Ralfa Hazenhitla nije slavila u Premijer ligi. Vezali su Sveci posle trijumfa nad Liverpulom šest poraza u prvenstvu, čime su postavili klupski rekord po broju uzastopnih neuspeha, - među njima i ona “devetka“ od Mančester Junajteda - da bi nagli pad makar malo usporili remijem sa Čelsijem u subotu.

Izabrane vesti

"Remi nam je kao pobeda. To je korak ka povratku u normalnu formu. Verujemo u ono što radimo. Premijer liga je teška. Za nas je dobro što smo uzeli bod protiv ovako jake ekipe", rekao je Hazenhitl posle meča sa Čelsijem.

Međutim, od slavlja još uvek ništa. Odličnu priliku da se vrati na pobednički put ekipa iz Hempšira imaće na gostovanju Lidsu u zaostalom meču 18. kola (21.00). Odličnu iz razloga što Sautempton ume sa novajlijama u ligi. Na devet od poslednjih deset utakmica sa tek promovisanim timovima Sveci su dobili. Pride, konkretno protiv Paunova slavili su na svakom od prethodna tri prvenstvena meča, mada je poslednji odigran 2012. godine u Čempionšipu.

(2,50) Lids (3,35) Sautempton (2,80)

Međutim, kao što rekosmo, Hazenhitlova ekipa je potpuno izvan forme u poslednje vreme. Pomenuti trijumf protiv šampiona Engleske sredinom januara jedini je za Svece na poslednjih 12 premijerligaških utakmica, dok ni na jednom od prethodnih šest mečeva nisu uspeli da sačuvaju mrežu, pa su rapidno skliznuli u donji deo tabele, na dva boda manje od večerašnjeg rivala.

Doduše, ni u Lidsu nije najsjajnija situacija. Ekipa Marsela Bijelse vezala je dva poraza i upiše li i treći, dogodiće joj se to po prvi put još od novembra 2017. godine. Ali, imaće poseban motiv da slave večeras na svom Eland Roudu, jer bi im eventualni trijumf bio 200. premijerligaški u klupskoj istoriji.

(4,10) Vikomb (3,40) Reding (1,95)

Samo, da li će do njega moći bez Kalvina Filipsa. Jer na prethodnih pet mečeva kada nije bilo talentovanog veziste, Lids nije osvojio ni bod. Večeras ga ponovo neće biti zbog povrede lista. I ne samo njega, van stroja su i Rodrigo Moreno, Ijan Poveda, Robin Koh i Adam Foršav. Dijego Ljorente se konačno oporavio od povrede zadnje lože, ali u Lidsu procenjuju da je prerano da ga odmah uvrste u tim.

Na drugoj strani pod znakom pitanja je Stjuart Armstrong, dok Tio Volkot, Kajl Voker-Piters i Ibrahima Dijalo definitivno nisu u opticaju za put u Zapadni Jorkšir.

PREMIJER LIGA - 18. KOLO (ZAOSTALI MEČ)

Utorak

19.00: (2,50) Lids (3,35) Sautempton (2,80)



tagovi

Premijer ligaLids JunajtedSautemptonKalvin Filips

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara