Luka Jović (©AFP)
Luka Jović (©AFP)

Može li neko uopšte da ugrozi Madriđane ove godine i hoće li Betis u Ligu šampiona?

Vreme čitanja: 4min | ned. 19.12.21. | 15:11

Madriđanima gostuje Kadiz, dok Bilbao dočekuje senzaciju iz Sevilje

Real Madrid se u poslednje vreme sladi pobedama i neće očekivati ništa drugačije protiv Kadiza. Prednost na vrhu tabele može da naraste do osam bodova. Istovremeno, trećeplasirani Betis čeka težak duel u Bilbau. Ta dva duela biće u centru pažnje ndeljnog programa 18. kola Primere.

Na teren će najpre Atletik i Betis, koji briljira u ovoj kampanji. Sastav iz Sevilje ima za cilj još jednu pobedu u takmičenju, koja bi mu pomogla da senzacionalno završi godinu na poziciji rezervisanoj za Ligu šampiona. Ali čeka ga neugodan put na stadion San Mames u Baskiji. Domaći Lavovi mogu da iznenade svoje navijače u pozitivnom i negativnom smislu.

Izabrane vesti

16.15: (2,50) Bilbao (3,35) Betis (3,05)

Fudbaleri Bilbaa su u poslednjih deset duela ostvarili samo dve pobede i od tada zabeležili pet remija i tri poraza. Vremenom su postali tim u kome se postiže apsolutni minimum golova - samo 15 na tih deset mečeva. S jedne strane, kriva je čvrsta odbrana, a sa druge neproduktivan napad.

U sedamnaest duela Atletik je postigao samo 13 golova i zadržao prosek od 0,76 golova po utakmici. Ali odbrana zaslužuje pohvale jer je primila samo 12 pogodaka, što je čini drugom najboljom na nivou lige. Baskijski tim zauzima 12. mesto sa 21 bodom.

----------

Sve mečeve španske Primere možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

----------

Izabranici trenera Marselina zaostaju za Betisom 12 bodova, a mogu li da mu se približe bez nekoliko aduta, ostaje da se vidi. Dani Garsija je van stroja zbog kartona, ali iznad svega su još povređeni Nolaskoain i Viljalibre. Pored toga, Simon i Martinez su dobili virus koronu. Dobra vest je povratak defanzivca Berčičea, koji se bar delimično vratio treninzima posle osam meseci bez fudbala.

Nisu mnogo bolji ni gosti. Sabali ostaje van igre, a nedavno mu se pridružio Paul Akuku. Ni Klaudio Bravo i vezista Viktor Kamarasa nisu u potpunosti spremni. Ali i bez njih zeleno-belima ide fantastično. Tim iz Sevilje uživa na trećem mestu, ostavljajući iza sebe Barselonu, Valensiju ili čak aktuelnog šampiona Atletiko. Obezbedio je pretkolo plej-ofa Lige Evrope, a poslednji put na svom terenu "slomio" je drugi baskijski sastav Sosijedad sa 4:0, a sada planira da se pozabavi na račun čvrstog rivala.

21.00: (1,17) Real Madrid (8,50) Kadiz (18,0)

Za kraj dana, Kadiz dolazi na Santijago Bernabeu. Već 13 mečeva u svim takmičenjima je Real Madrid bez poraza i još jedna "recka" može da se upiše večeras. Blankosi će biti veliki favoriti na domaćem terenu, a s druge strane, od istog protivnika je neočekivano izgubio prošli put.

Kadiz je prethodnog oktobra uspeo da šokira fudbalski svet, pobedivši prvi put u istoriji Real u Madridu. Senzacionalan rezultat postavio je Antoni Lozano. Od tada su se dva kluba sastala samo jednom i Kraljevići su prošli bolje. Ponovo se očekuju tri boda tima Karla Ančelotija.

"Kadiz je protivnik koji ima jasan identitet i dobro je organizovan. Odlično koristi domaću scenu i spreman je", upozorava Ančeloti.

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

Real Madrid je vodeći u ligi, a Ančeloti je uspeo da izgradi drugačiji stil Blankosa. To je drugačiji Real nego što smo navikli da vidimo u nedavnoj prošlosti, poput ere Kristijana Ronalda. Sadašnji Real ne zavisi toliko od pojedinaca i radi timski. Pre nedelju dana to se videlo u madridskom derbiju, posle kojeg je Kraljevski tim stekao osetniju prednost u odnosu na najbliže pratioce i čak 13 bodova ispred branioca titule Atletiko Madrida.

Može li neko uopšte da ugrozi Madriđane ove godine? Barselona ima svojih problema, Atletiko već dosta gubi, kao i Viljareal. Ipak, tu su klubovi iz Sevilje koji mogu da naprave značajnu razliku u trci za titulu. I tako korona virus ostaje najveći protivnik. Zbog njega će u nedelju nedostajati nekoliko igrača.

"Imamo tim koji može da nadoknadi gubitke i spremni smo za meč", uverio je italijanski strateg, koji bi šansu u navali od starta mogao da pruži srpskom reprezentativcu Luki Joviću.

Rodrigo, Marselo, Asensio, Lunin i Bejl su svi testirani na korona virus i njihov start je isključen. Sebaljos neće biti dostupan zbog povrede. Ni Kadiz neće biti potpun. Salvi Sančez je suspendovan, dok su Hoze Mari, Garido i Karselen povređeni.

PRIMERA – 18. KOLO

Petak

Selta - Espanjol 3:1 (1:0)

/Mina 3, Aspas 47, Suarez 82 - Moron 90+2/

Subota

Rajo Valjekano - Alaves 2:0 (2:0)

/Gvardiola 19, Katena 26/

Sosijedad – Viljareal  1:3 (1:1)

/Isak 32 – Moreno 38, 68, Čukvueze 90/

Barselona – Elče 3:2 (2:0)

/Hutgla 16, Gavi 19, Niko 85 – Morente 62, Mila 63/

Sevilja - Atletiko Madrid 2:1 (1:1)

/Rakitić 7, Okampso 88 - Felipe 33/

Nedelja

14.00: (2,55) Granada (3,05) Majorka (3,25)

16.15: (2,50) Bilbao (3,35) Betis (3,05)

18.30: (2,60) Hetafe (2,85) Osasuna (3,40)

21.00: (1,17) Real Madrid (8,50) Kadiz (18,0)

Ponedeljak

21.00: (2,80) Levante (3,05) Valensija (2,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraReal MadridBetisKadizAtletik BilbaoBilbao

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara