Marko Nikolić (©Shutterstock
Marko Nikolić (©Shutterstock

Može li Nikolić da zaustavi razigrane Armejce?

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.09.20. | 11:35

Moskovski derbi u devetom kolu Premijer lige Rusije. Srpski stručnjak na klupi Lokomotive i dalje ima problema sa realizacijom, Mario Mandžukić nikako da stavi paraf. Fudbaleri Rotora na terenu posle mesec dana. Tri meča izgubili za zelenim stolom zbog korone

Zenit se budi, Spartak je mnogo bolji nego prošle sezone, Krasnodar je više mislima u borbi za Ligu šampiona, dok su kandidati za vrh tabele i CSKA i Lokomotiva. Ova dva kluba danas (18.00) igraju gradski derbi u devetom kolu ruske Premijer lige.

Armejci su loše počeli sezonu, poraženi su u Sankt Peterburgu od Zenita (1:2) i Rubina na svom terenu (1:2), ali su onda vezali četiri utakmice bez poraza, imaju tri uzastopne pobede i sada dišu za vratom vodećem tandemu Zenitu i Spartaku. Lokomotiva ima problema sa realizacijom. Tim Marka Nikolića nikako da dovede napadača. Hrvat Mario Mandžukić je nedeljama na korak do Železničara, ali nikako da potpiše.

Izabrane vesti

Odlazak Alekseja Mirančuka u Atlantu i teška povreda Dmitija Barinova poremetila je planove vicešampiona Rusije. Posle pet utakmice bez trijumfa, konačno je prošle nedelje prekinut niz tesnom pobedom nad Tambovom (1:0). Strelac je bio povratnik u ekipu posle pozajmice u Selti, Fjodor Smolov. Samo osam golova na osam utakmica mršav je učinak izabranika Marka Nikolića. Doduše, Lokomotiva je tvrda ekipa koja prima mali broj golova. Samo su šest puta ove sezone vadili loptu iz mreže.

Domaćini će imati veliki motiv da se revanširaju Lokomotivi za poraz u finišu prošle sezone. Tada si Lokosi pobedom od 2:1 rešili pitanje drugog mesta i direktnog plasmana u Ligu šampiona, dok su Armejci morali da se zadovolje četvrtom pozicijom i Ligi Evrope.

Umeju fudbaleri CSKA da se raspucaju, umeju i momci iz Lokomotive da se naprimaju golova, ali nama se čini da nas na ovom moskovskom derbiju očekuje tvrda partija. Uostalom, u prethodnih šest sezona na njihovim međusobnim okršajima, što u prvenstvu i kupu, što u superkupu čak devet puta došlo je 0-2.

Trener domaćih Viktor Gončarenko neće moći da računa na defanzivnog vezistu Konstantina Maradišvilija, koji odrađuje suspenziju zbog kartona. Povređeni su Kiril Nabakin, dok je Ilzat Ahmetov rovit i pod znakom pitanje je za današnji meč.

CSKA je ovog leta uložio 30.000.000 evra u pojačanja, ali zasad strosedeoci vode glavnu reč. Argentinac Adolfo Gaič nije se još namentuo kao rešenje u špicu. Od povrede se oporavio Alan Džagoev, dok beloruskog stručnjaka može da raduje dobra forma Nikole Vlašića, prošle sezone najboljeg strelca tima. CSKA je dobio već jedan gradski derbi ove sezone. Pre dve nedelje na CSKA areni je pao Spartak (3:1).

Za goste osim dugo odsutnog Barinova, zbog kartona neće igrati važan šraf - Poljak Gžegož Krihovjak.

Za Ahmat iz Groznog danas (15.30) protiv Urala neće igrati nekadašnji fudbaler Partizana i Čukaričkog Miroslav Bogosavac. On je prošle nedelje isključen u duelu sa moskovskim Dinamom.

Rostov je ispao iz Evrope prošle nedelje, pa četa Valerija Karpina može da se usredsredi na domaća takmičenja. Prošle sezone petoplasirani tim ruske Premijer lige gostuje Arsenalu u Tuli (13.00). Domaćin će biti lišen usluga napadača Jevgenija Lučenka, koji se nije oporavio od povrede.

Fudbaleri Rotora iz Vologograda izaći će na teren posle skoro mesec dana. U novom superligašu su imali veliki broj zaraženih fudbalera od virusa korona. Tri utakmice su izgubili za zelenim stolom, od Krasnodara i Rostova u Superligi i Sevastopolja u Kupu Rusije. Rubin je favorit u današnjem meču (18.00). Za goste u poslednje vreme je raspucan srpski reprezentativac Đorđe Despotović, strelac tri gola u prethodne tri utakmice ruske elite.

RUSIJA 1 – 9. KOLO

Subota

Tambov - Spartak 0:2 (0:0)

/Ajrton 75 i 81/

Zenit – Ufa 6:0 (2:0)

/Azmun 24, 61, Dzjuba 32p, 72, 88, Sutormin 92/

Soči - Krasnodar 1:1 (1:0)

/Noboa 5pen - Petrov 59/

Nedelja

13.00: (3,10) Arsenal Tula (3,00) Rostov (2,50)

15.30: (2,00) Ahmat (3,40) Ural (3,90)

18.00: (2,00) CSKA M. (3,40) Lokomotiva M. (3,90)

18.00: (7,75) Rotor (4,10) Rubin (1,47)

***kvote su podložne promenama



tagovi

CSKA MoskvaLokomortiva MoskvaRusija 1ruska premijer ligaMarko NikolićRostovAhmat

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara