MOZZART Sport saznaje: Tumbaković od ponedeljka selektor Srbije

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.06.19. | 14:02

Zakazana sednica Izvršnog odbora FSS

Dobiće Srbija u ponedeljak novog selektora! Posle licitacija koje su trajale skoro mesec dana, od sloma u Ukrajini, na kraju je izbor pao na Ljubišu Tumbakovića. Doskorašnji strateg Crne Gore prvog dana naredne nedelje, za kada je zakazana sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, biće imenovan za novog selektora.

Tako se ne kraju ispostavilo da se sve okrenulo u poslednjih 20 dana za 360 stepeni. Tamo odakle se počelo sa licitacijom, od Ljubiše Tumbakovića, tamo se i završilo, iako su se u međuvremenu pojavila i druga imena, kao što su Radomir Antić, Slaviša Jokanović, Ivica Jovanović, Veljko Paunović, Dragan Stojković...

Izabrane vesti

Tumbaković preuzima Orlove: Plata 300.000 evra godišnje

Tako će Tumbaković, koji je nedavno za sebe rekao da je „večiti kandidat za selektora Srbije“ napokon dočekati svoju šansu. I neće mu biti nimalo lako, jer će debitovati protiv Portugalije u Beogradu 7. septembra, u utakmici koju Orlovi ni po koju cenu ne smeju da izgube, a rival dolazi sa namerom da juri bodove koje je izgubio kod kuće od Ukrajine (0:0) i Srbije (1:1) u prva dva kola.

Prema nezvaničnim informacijama, Tumbaković će imati godišnju platu od 300.000 evra, koliko su imali i njegovi prethodnici Krstajić i Muslin. Ali, imaće i isto toliki bonus za slučaj da se Srbija plasira na Evropsko prvenstvo, na kojem nije igrala od 2000. godine.

Biće Tumbaković deseti selektor Srbije od 2008. godine! Prosečno gledano, menjamo stratega reprezentacije na skoro svakih godinu dana. I za tu deceniju, Orlovi su videli samo dva velika takmičenja, dva Mundijala, u Južnoj Africi i Rusiji, na kojima su završavali nastupe u prvoj rundi.

Novi selektor Srbije Ljubiša Tumbaković je najveće uspehe u trenerskoj karijeri ostvario sa Partizanom, sa kojim je osvojio šest titula i tri kupa države, dok je sa kineskim Šandongom bio dva puta šampion Kine i dvostruki osvajač Kupa.

Foto: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara