Mozzart putnici u Kataru (©Rastko Šurdić/Mozzart Sport)
Mozzart putnici u Kataru (©Rastko Šurdić/Mozzart Sport)

Mozzartova ekspedicija sletela u Dohu: Braćo Srbi, dobro došli!

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.11.22. | 11:51

U avionu za Katar leteo i Mitrogol x12

Poletanje sa Aerodroma “Nikola Tesla“, petočasovni let i Mozzartova ekspedicija od 122 člana – pobednici našeg takmičenja pogodi najveću kvotu i osvoji put na Mundijal – sletela je u Dohu. I odmah naišla na (ne)očekvanu ljubaznost domaćina.

Izabrane vesti

“Braćo Srbi, dobro došli“, otelo se jednom od aerodromskih radnika.

Oduševljenje na licima naših putnika, kod pojedinaca osmesi pomalo stidljivi u maniru: “Je li moguće da sam ovde, da ću prisustvovati spektaklu”. Potom obavezno fotkanje pored šljaštećih postavki posvećenih onome zbog čega smo tu – najvećem fudbalskom, verovatno i sportskom događaju na planeti.

Crveneo se “Tesla”, isti tonovi obojili su i internacionalni aerodrom Hamad na koji se iz Mozzartovog aviona iskrcao Mitrogol. Ne jedan, nego njih 12. Naravno, najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije se sprema za utakmicu sa Brazilom koju nestrpljivo čeka čitava nacija, a za to vreme njegovu sliku na grudima nosi dvanaestorka iz Loznice.

Znate ono čuveno Mitrovo kada trzne glavom, lopta poljubi mrežu, a on krene da trči cik-cak i da vrti šakom levo-desno u visini glave. Na takvog smo naišli negde iznad Arabijskog poluostrva.

Nekolicina nas iz Loznice smo se, kada je krenula Mozzartova nagradna igra za Katar, organizovali i počeli da jurimo najveće kvote. Na kraju je na 12 uspelo da dobije mesto u avionu. Odmah smo se dogovorili da ištampamo majice sa Mitrovim likom. Čujem od drugara koji još više prati od mene da će večeras igrati i Mitar i Kostić. A kako ćemo da prođemo? Pa nadam se da će pasti dvojka”, ispričao nam je jedan od putnika zamolivši da ostane anoniman.

Par mesta pored našeg Lozničanina, jedan stariji gospodin. Čita Novosti, a one kažu “Tajni plan za Karioke”. Tajni ili transparentni, sigurni smo da ga je Piksi pedantno osmislio. Jer Dragane, Dušane i ostali Orlovi, u Mozzartovom avionu nema čoveka koji ne veruje da Srbija može barabar sa Brazilom... I da će ishod na Luzailu biti pozitivan.



tagovi

Katar2022fudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara