Mozzartova pomoć za spasavanje nacionalnog brenda Makedonije

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.05.23. | 20:05

Naša kompanija donirala 200.000 denara skopskom Vardaru pred meč odluke u baražu za povratak u Prvu ligu

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Skoplja)

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću, kompanija Mozzart, uplatila je donaciju od 200.000 denara skopskom gigantu Vardaru, koji se zbog velikih finansijskih problema bori za opstanak i egzistenciju.

Izabrane vesti

Vardar je godinama bio jedan od najpriznatijih brendova u Makedoniji, ali je u proteklom periodu prepušten na milost i nemilost. Ovakvi potezi su slavni klub, koji u „eks-Ju” ligi ravnopravno se nosio sa Partizanom, Crvenom zvezdom, Dinamom i Hajdukom, doveli na ivicu propasti, bez uslova za utakmice i treninge, u drugoligaškom rangu.

Iako nije bilo značajnijih rezultata u poslednje vreme, navijači nisu zaboravili Vardar, pa su u proteklom periodu odlučili da preuzmu stvar u svoje ruke. Zahvaljujući „Komitama” prikupljaju se finansijska sredstva za postojanje, a trenutno iznose oko 10.000 evra da bi klub mogao da funkcioniše pred ključni meč. Vardar očekuje baraž za povratak u Prvu ligu, a protivnik je gradski rival FK Skoplje.

Donacijama na „GoFundMe“ za nekoliko dana prikupljeno je više od 5.000 evra, što je pola od planiranog iznosa, a kompanija Mozzart, kao jedan od najvećih sportskih donatora u regionu, prepoznala je zdravu ideju i pristala da pomogne u akciju spasavanja skopskog giganta. Kluba koji je za mnoge u inostranstvu sinonim za Makedoniju i koji je ne tako davno sa velikim uspehom predstavljao zemlju u Evropi. U znak akcije, kompanija Mozzart donirala je iznos od 200.000 denara.

Inače, ova donacija je druga te vrste, posle one iz 2021. godine, kada se kompanija Mozzart uključila u akciju „Komita“ za spas Vardara i donirala 1.000.000 denara. Ova donacija bi, kako kažu iz Mozzarta, trebalo da bude podstrek drugim kompanijama da pomognu nacionalni brend Makedonije. Borba za Vardar ovde ne prestaje, već se nastavlja - za Skoplje i Makedoniju, za nove Pančeva i Ringova, za nove Dojčinovskog i Dončevskog, za nove Ćirića i Bajevskog...


tagovi

Vardar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara