Mrkela otvoreno: Pogrešili smo sa strancima, bio bih zadovoljan Ligom Evrope

Vreme čitanja: 4min | pon. 01.06.20. | 22:02

“Voleo bih da vidim Slobodana Tedića u Zvezdi, ali u ovom trenutku to nije realno”, poručio sportski direktor Crvene zvezde

Od dana kada je, zajedno sa bivšim trenerom Vladanom Milojevićem, promovisan na Marakani kao sportski direktor Crvene zvezde, Mitar Mrkela ima stopostotan učinak. Pobedom nad Radom srpski šampion je vezao treću titulu, koja bi imala još lepši utisak ukoliko bi i trofej Kupa završio na Marakani.

Crvena zvezda je dva puta uzastopno igrala i Ligu šampiona, dočekala i proleće u Evropi... Iako na prvi pogled sve deluje idilično, svestan je Mitar Mrkela da je bilo grešaka.

Izabrane vesti

Pričao je o njima, pređenom putu, kao i planovima za bližu budućnost.

Kada sam došao u klub, zajedno sa Vladanom Milojevićem, ispred nas su postavljeni jasni ciljevi. A to je da Crvena zvezda svake godine bude šampion. Lepo je što su svi ti ciljevi ostvareni. Veliki uspeh je napravljen prve godine, kada se posle deset godina ušlo u evropska takmičenja. Zatim smo dve godine uzastopno igrali Ligu šampiona. Voleo bih da u narednom periodu ponovimo takve rezultate. Svi mi koji smo u Zvezdi možemo da budemo ponosni”, rekao je tokom gostovanja na televiziji Arena Sport Mitar Mrkela.

Nije bilo mnogo neuspeha, ali prvog čoveka sportskog sektora i dalje bole teški porazi u Ligi šampiona.

“Kada bih mogao nešto da promenim onda su to visoki porazi protiv Totenhema i Bajerna”.

Mnogo se pričalo i pisalo o letnjem prelaznom roku prošle godine. Crvena zvezda je napravila rezultat, ali je čini se potrošila mnogo novca. I to bez preke potrebe. Posebno ako se na vagu stave individualna dostignuća Van La Pare, Žandera, Kanjasa, pa i Garsije. “Doveli smo igrače koji mogu da nam donesu rezultat. Sa tog aspekta smo odlično odradili prelazni rok. Doveli smo igrače koji su doneli Ligu šampiona i titulu. Neki igrači nisu ostavili utisak kakav smo očekivali. Nije lako doći u Zvezdu sa svim zahtevima. Od nekih se previše tražilo, potom su upali u krizu. Napravili smo grešku sa velikim brojem stranaca. Imali smo ih osam, a samo su četvorica mogla na teren. Nisu mogli da podižu formu kroz kontinuitet igara”.

Napravio je retrospektivu pređenog puta Mitar Mrkela, i čini se da je najponosniji na letnji period.

“Odradili smo teške kvalifikacije, od trećeg kola smo igrali protiv finansijski moćnijih klubova. Kopenhagen ima tri puta veći budžetr od nas, Jang Bojs i više. Mislim da smo protiv Olimpijakosa odigrali dve dobre utakmice. Bili smo na dobrom putu da prođemo u Atini, primili smo gol četiri minuta pre kraja. Podbacili smo protiv Bajerna i Totenhema. Ušli smo sa malo energije. Da smo imali više htenja prošli bismo bolje. Mada postoji veliki jaz u kvalitetu”.

Deluje sa strane da je dolaskom Dejana Stankovića Crvena zvezda donekle promenila strategiju. Veliku ulogu dobili su Nikolić, Gavrić i Petrović

“Nije baš tako. Dejan jeste pružio šansu pojedincima, ali smo i ranije imali igrače iz omladinske škole. Kroz prvu sezonu Vladana Milojevića afirmisani su Račić i Adžić. Zatim su došli braća Ilić i Joveljić. Ovo je sezona afirmacije Gavrića, Nikolića i Njegoša Petrovića. Naša omladinska škola je napravila odlične rezultate. Ne govorim o Ligi šampiona. Stalno izbacuju igrače koji mogu da konkurišu za seniorski tim. Sa prvim timom su trenutno Radulović, Babić i Blagojević, kao i golman Katić.”

Na veliku žalost navijača moguće je da će neko od talentovanih klinaca ovog leta napraviti transfer.

“Imali smo ponude za Njegoša Petrovića i Garsiju. Uvek su interesantni mladi igrači evropskom tržištu. To tako funkcioniše. Ja bih voleo da je drugačije, ali to nam je izvor prihoda. Stalno nas napuštaju najbolji igrači”.

Crvenu zvezdu očekuje rasterećenje igračkog kadra.

“To je u planu, da nemamo više od 26 igrača u rosteru. Biće drugačija struktura, ali ne bih sada otkrivao. Pričao sam sa Zvezdanom Terzićem o tome”.

Ostao je dosledan Mitar Mrkela kada su u pitanju potencijalni dolasci. Nije govorio o imenima, uz dodatak da su najbolji igrači Superlige na radaru Crvene zvezde. Ipak, morao je dda se osvrne na potencijalni dolazak Slobodana Tedića.

“To mi deluje nerealno. On je odličan igrač, voleo bih ga u Zvezdi. Međutim, nije realno da kao Sitijev igrač dođe u Zvezdu".

Na kraju je pohvalio Dejana Stankovića. 

“Dejan se ozbiljno bavi trenerskim poslom, studiozno priprema svaku utakmicu. Nije od onih trenera koji se oslanja na veliko ime. Čini igrače boljima”.

Dakle Zvezdi se smeši još jedna Liga šampiona.

“Bio bih zadovoljan Ligom Evrope. Tu bismo mogli da budemo konkurentni i napadnemo prolaz u narednu rundu”. 


tagovi

Mitar MrkelaDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara