Saša Mrkić (©Starsport)
Saša Mrkić (©Starsport)

Mrkićevih pet utakmica u prvih 18 dana na Čairu: Sledi “novosadska” nedelja

Vreme čitanja: 4min | pon. 29.08.22. | 13:43

Nišlije u utorak gostuju Vojvodini, pa u subotu dočekuju Mladost GAT, trenera Mrkića brine svežina, ali raduje samopouzdanje ekipe

Dobro upućeni u zbivanja na Čairu kažu da se trener Saša Mrkić poprilično razočarao kada je shvatio da reprezentativna pauza dolazi tek u drugoj polovini septembra, jer su dve nedelje rada sa ekipom, koju je nedavno preuzeo, sve što mu je potrebno kako bi u nju utisnuo sopstveni rukopis. A ne da nema te dve nedelje, nego od kako je na kormilu Radničkog nije se još desilo da prođe više od pet dana između dve prvenstvene utakmice. Ritam subota – sreda se nastavlja, ovog puta je to petak – utorak, a Nišlije će ove sedmice odigrati dva meča protiv novosadskih superligaša i onaj protiv Mladosti GAT u subotu na Čairu zaokružiće seriju od pet mečeva u 18 dana od kako je Mrkić preuzeo ekipu od svog prethodnika Tomislava Sivića.

U nedostatku vremena za željeni mikrociklus treninga, Mrkić i igrači će municiju za predstojeće bitke morati da crpe iz dobrog raspoloženja koje su na Čair vratile vezane pobede nad Radnikom u Surdulici (3:1) i Napretkom na Čairu (3:2). Posebno je preokret protiv Kruševljana bio lekovit za samopouzdanje, zbog načina na koji se ekipa vratila sa ivice ambisa, jer je već u šestom minutu imala dva gola i jednog igrača zaostatka…   

Izabrane vesti

Odigrali smo fantastičnu utakmicu, u poslednjih par godina na Čairu nije viđen takav preokret. Zaista smo ušli jako loše u taj meč, a onda smo ‘nagazili’ loptu, pojačali ritam i moram da pohvalim igrače na prikazanom karakteru. Raduje me i povratak vernih Meraklija, navijali su iz srca. Imamo šta da pružimo i da im ponudimo i verujem da će ih biti sve više u nastavku sezone”,istakao je Mrkić na pres konferenciji pred polazak u Novi Sad, gde će Radnički u utorak od 18.30 časova protiv Vojvodine odigrati utakmicu devetog kola Mozzart Bet Superlige.

Vojvodina je jedna od dve neporažene ekipe u ligi, ali je posustala u poslednje vreme, vezala tri remija, ukupno četiri u poslednjih pet kola. Utakmica donosi puno simbolike, Novosađani su prošle sezone direktno doneli Radničkom izlazak u Evropu, pobedom nad TSC-om u poslednjem kolu. Prvi put će Milan Rastavac sedeti na klupi nekog tima protiv Radničkog, u kome je radio dve i po godine, postao njegov najdugovečniji trener u jednom mandatu u novijoj istoriji kluba, a tu se i sam trenerski formirao i afirmisao.

Kolega Rastavac radi sjajan posao ove sezone. Vojvodina je u maloj krizi rezultata, ali ne i igre. Odlično je on to tamo skockao. Nadam sa da neće da im krene baš od ove utakmice. Njihova je prednost što im se četvorica igrača verovatno vraćaju u tim, sveži i odmorni. Imali su dan više za predah posle mečeva prethodnog kola od nas, igraju kod kuće, a mi idemo na put, i još smo imali izuzetno napornu utakmicu, devet na devet maltene svih 90 minuta, pritom je tu nekoliko momaka koji su se tek oporavili od povreda i još nisu na svom maksimumu, poput Marjanovića, Savića, Aksentijevića... Ipak, kao što sam pričao i prethodnih dana, mnogo verujem u ono što radimo. Postigli smo po tri gola na prethodne dve utakmice, stvorili brdo prilika i ako mi budemo na željenom nivou, pitaćemo se dosta u ovoj utakmici, uz sav respekt Vojvodini”, podvukao je Mrkić.

On u utorak neće moći da računa na isključenog Bazile Jamkama, a u utakmici protiv Napretka odlično ga je zamenio mladi Nikola Stajić, dobivši svoje prve minute ove sezone u Mozzart Bet Superligi i odigravši sjajnu utakmicu na nekarakterističnoj poziciji štopera, uz asistenciju Štuliću za pobedonosni gol.

Otkriću vam da se Stajić zagrevao za ovu utakmicu, jer sam do poslednjeg minuta imao dilemu da li će je početi na terenu ili sa klupe. Sjajno je radio na treninzima u prethodnom periodu, rekao sam mu da će dočekati svojih pet minuta, uostalom baš kao i Ajdar, koga bih takođe pohvalio. Eto, desilo se da je brzo morao na teren, da je bio zagrejan i da nam je mnogo pružio u defanzivi, ali i ubrzanju igre”, nije Mrkić direktno odgovorio ko će zameniti Kamerunca u startnoj postavi, ali da se naslutiti da će Radnički ponovo imati nekoliko bonus igrača u svom sastavu, u pokušaju da nastavi tradiciju odličnih rezultata na Karađorđu, gde je poražen samo jednom na poslednjih sedam gostovanja.

Ukoliko i sutra odole, Nišlije mogu do učinka od bar devet bodova u prvih devet kola, koliko su imali u istom momentu prethodne sezone, koju su završili velikim uspehom.

MOZZART BET SUPERLIGA, DEVETO KOLO

Utorak

16.30: (2,10) Novi Pazar (3,35) Spartak Subotica (3,60)

18.30: (1,82) Napredak (3,42) Mladost GAT (4,70)

18.30: (1,60) Vojvodina (3,80) Radnički Niš (6,00)

Sreda

16.30: (2,10) Javor (3,35) Kolubara (3,60)

16.30: (1,75) Voždovac (3,60) Radnik (4,90)

18.30: (1,55) TSC (4,00) Radnički 1923 (6,25)

20.00: (3,80) Partizan (3,25) Crvena zvezda (2,20)

Četvrtak

18.00: (1,50) Čukarički (4,20) Mladost Lučani (6,75)



tagovi

Saša MrkićRadnički Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara