Muka Hrvata i bleda senka vicešampiona sveta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.03.21. | 19:54

Pašalić uspeo da slomi bunker Kiprana – 1:0

I dalje uz njih stoji epitet vicešampiona sveta, ali daleko su Hrvati od reprezentacije koja je impresionirala planetu pre tri leta u Rusiji. Nema Mandžukića, Pletikose i Vedrana Ćorluke, momaka koji su uz Luku Modrića bili kičma jedne sjajane generacije. Uspeli su Hrvati da se plasiraju na Prvenstvo Evrope, ali ni izbliza ne izgledaju ubedljivo i autoritativno kao u bližoj prošlosti.

Pokazao je to poraz od Slovenije pre četiri dana, a potvrdila večerašnja pobeda nad nejakim Kiprom (1:0). Za Zlatka Dalića je najvažnije da je uspeo da osvoji tri boda i skine veliki pritisak sa leđa. Ali večerašnja igra ništa dobro ne obećava, niti sluti na nove velike uspehe.

Izabrane vesti

Kao u Sloveniji, Vatreni su se mučili sa defanzivno orjentisanim rivalom. Imali su veliki posed lopte, brojne šuteve, ali vrlo malo izrazitih šansi. Na kraju su morali da strepe za pobedu posle nekoliko očajnih reakcija Ćalete Cara i pokušaja Kiprana da igraju unapred.

Izmenio je sastav Zlatko Dalić u odnosu na Sloveniju, šansu je od prvog minuta dobio robusni napadač Ante Budimir. Sve sa ciljem da se lako probije odbrana ostrvske selekcije. Međutim, nije to bio tako lak posao. Jesu Hrvati imali inicijativu, tehnički dominirali... Međutim, osim udaraca Modrića ništa bitno se nije desilo do 41. minuta.

Tada je odbrana Kipra očajno reagovala. Posle ubacivanja Brekala sa desne strane, Sotiriju je očajno reagovao. Nije uspeo da očisti jednu laku loptu, praktično je proigrao Pašalića, a vezista Atalante nije mogao da pogreši.

Hrvatska je u 55. minutu mogla da reši pitanje pobednika. Posle akcije rezerviste Juranovića i Pašalića, ali ovoga puta strelac prvog pogotka je loše regovao. Iako su Hrvati imali kontrolu meča, mogao je meč da ode u drugom pravcu. Očajnom reakcijom Duje Ćaleta Car je otvorio kontru Kipranima. Srećom po Hrvate gosti su se prekombinovali.

GRUPA H

Rusija - Slovenije 2:1 (2:1)

/Dzjuba 25 i 34 - Iličić 42/

Hrvatska - Kipar 1:0 (1:0)

/Pašalić 40/

20.45: (1,23) Slovačka (6,25) Malta (13,0)



tagovi

Mario PašalićZlatko Dalić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara