Artur Melo i Jirgen Klop (©AFP)
Artur Melo i Jirgen Klop (©AFP)

Muko moja pređi na drugoga: Artur odsvirao svoje u Liverpulu, vraća se u Juventus

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.05.23. | 19:34

Po isteku pozajmice, za koju su Redsi izdvojili 4.500.000 evra, brazilski vezista ide nazad u torinski klub

Iracionalne poteze povlačio je sportski sektor Liverpula na tržištu, i za to će platiti. Neće igrati u Ligi šampiona naredne sezone. Šanse za veleobrt u poslednjem kolu Premijer lige mere se promilima, pa će na Enfildu tokom leta morati da budu pedantniji i sistematičniji.

Redsi su odlagali sa započinjanjem rekonstrukcije veznog reda, nadali su se da će moći do Džuda Belingema i tako rešiti sve probleme. Od toga neće biti ništa, engleski reprezentativac će na leto podići beli dres na Santjago Bernabeuu. Izbegavali su u ostrvskog giganta da ranije preseku, pa su sebi duplirali posao. Otvoriće se brojne rupe u veznom redu, a jedna se nimalo neće osetiti. Odlazak Artura Mela neće uticati na tim.

Izabrane vesti

Brazilski vezista je u smiraj prethodnog letnjeg prelaznog roka stigao na jednogodišnju pozajmicu na Enfild. Liverpul je platio Juventusu 4.500.000 evra za pozajmicu i – debelo pogrešio. Artur skoro da nije dobio nikakvu šansu, sakupio je samo 13 minuta u Ligi šampiona protiv Napolija i Jirgen Klop je potvrdio da neće ostati u klubu. Očekivano.

“Želim mu sve najbolje. Njegov profesionalizam i veštine su dobro pznati svakom ko je radio sa njim”, kurtoazno je Nemac saopštio da se putevi igrača i kluba razilaze.

Artur je odsvirao svoje u Liverpulu i kada mu istekne pozajmica, vratiće se u Liverpul. Sa torinskim klubom ima ugovor do kraja juna 2025. godine, ali malo je verovatno da će se i tamo zadržati. Veća je verovatnoća da će završiti na transfer-listi.

Kada se pogleda koliko ga je Juventus platio Barseloni, a to je čak 76.000.000 evra kroz trampu sa Miralemom Pjanićem, Liverpul je sa tričava 4.500.000 za pozajmicu još i dobro prošao. Samo što je posle jednog nastupa i celih 13 minuta izbor Jirgena Klopa još čudniji, nego kada pokazao prstom na Brazilca.

Definitivno jedna od rđavijih procena Nemca...



tagovi

Artur MeloLiverpulJuventusLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Liverpul
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara